Tony Bennett diagnosticat cu Alzheimer

Știri interne

Tony Bennett diagnosticat cu Alzheimer. Boala cântărețului de 94 de ani, ținută secret din 2016

Tony Bennett are Alzheimer. Cântărețul a fost diagnosticat în 2016. A scos un album de duete cu Lady Gaga.

Tony Bennett diagnosticat cu Alzheimer încă din 2016. Abia acum a fost dezvăluit secretul cântărețului. Tony Bennett  pregătește un nou album de duete cu Lady Gaga

Timp de patru ani, legendarul cântăreț și familia lui și-au păstrat secretul. Acum rup tăcerea și vorbesc despre lupta cu boala Alzheimer.

Tony Bennett are boala Alzheimer , cea mai frecventă formă de demență care apare la înaintarea în vârstă.

Amintirile pe termen lung dispar progresiv . În cazul cântărețului, un semnal mare de alarmă a fost apariția volumului Tony Bennett Pe scenă și în Studio  (2018). Cartea ilustrată conține fotografii din fiecare etapă a vieții sale, de la copilărie încoace. Se uită la paginile ei cu aerului un om care se lupta să-și amintească de ce aceste imagini păreau familiare.

Familia lui Tony Bennett vorbește pentru prima oară despre diagnosticul Alzheimer

Soția lui Susan Benedetto, în vârstă de 54 de ani, este acum îngrijitorul său principal.

John Colapinto este cel care a publicat materialul despre boala lui Bennet, în publicația AARP.

„Deși poate recunoaște în continuare membrii familiei, el este, potrivit lui Susan, nu întotdeauna sigur unde este sau ce se întâmplă în jurul său. Obiectele mundane la fel de familiare ca o furculiță sau un set de chei ale casei îi pot fi cu totul misterioase”, scrie Colapinto în material.

Tony dădea deja semne clare ale bolii, a spus Susan, când el și Gaga au început să înregistreze, în 2014 , Cheek to Cheek.

În filmările din timpul sesiunilor, Tony Bennett vorbește rar și cuvintele sale se opresc uneori. În unele secvențe pare pierdut și nedumerit. Lady Gaga, conștientă de starea sa, îi păstrează replicile scurte și simple. „Sună atât de bine, Tony”, îi spune ea la un moment dat. „Mulțumesc”, este răspunsul său cu un singur cuvânt.

Ea spune că se gândește tot timpul la turneul lor din 2015. Tony o privește fără cuvinte. „Nu a fost atât de distractiv în fiecare seară?” îl îndeamnă ea. „Da”, spune el, nesigur.

Tony Bennett a înregistrat un album de duete cu Lady Gaga

Până acum, totuși Bennett a fost scutit până acum de multe dintre cele mai grave caracteristici ale bolii – inclusiv dezorientarea care poate determina unii pacienții să rătăcească de acasă.

„Ceea ce ne dorim este ca oamenii să fie cât mai deschiși, se deschid în interiorul lor și în cadrul familiilor lor, astfel încât să poată fi sprijiniți în lucrurile pe care nu le pot face și să fie ajutați să ducă o viață relativ plină. Asistența face o mare diferență”, explică Gill Livingston, psihiatru al Universității din Londra, conform AARP.

Tony Bennett a continuat să cânte la 4 ani după diagnosticare

Tony Bennett este câștigătorul a 19 premii Grammy. Cariera sa a început la sfârșitul anilor 1940, când s-a întors din cel de-al doilea război mondial. A devenit un idol al adolescenților în anii 1950 cu baladele sale clasice, fără grabă.

La recomandarea neurologului său, artistul de 94 de ani a continuat să facă turnee și să înregistreze muzică

Pe lângă parteneriatul său durabil cu Lady Gaga, el a colaborat și cu alți artiști în ultimii ani, inclusiv Amy Winehouse, Mariah Carey și Michael Bublé.

În ciuda diagnosticului de Alzheimer, Tony Bennett este încă capabil să cânte o gamă largă din vechiul său repertoriu, cântând pentru jurnalistul John Colapinto timp de o oră.

Colapinto scrie pentru AARP: „Neuroștiința nici astăzi nu poate explica cum un om a cărui voce vorbitoare a devenit atât de ezitantă – a cărei amintire a evenimentelor, a oamenilor și a locurilor a dispărut în mare măsură – poate, la sunetul unui indiciu muzical, să-și ridice vocea în cântec cu o asemenea frumusețe și expresivitate.”

Bennett a continuat să înregistreze și să facă turnee până în martie 2020

Gayatri Devi, medicul care l-a diagnosticat, a declarat că Bennett are „probleme cognitive, dar mai multe alte zone ale creierului său sunt încă rezistente și funcționează bine. El face atât de multe lucruri, la 94 de ani, pe care mulți oameni fără demență nu le pot face. El este într-adevăr simbolul speranței pentru cineva cu o tulburare cognitivă. ”

Este considerat faptul că cântatul ajută adesea la diminuarea simptomelor bolii Alzheimer, astfel Bennett continuă să repete de două ori pe săptămână cu pianistul său de mult timp Lee Musiker.

Principalele simptome Alzheimer

Boala Alzheimer apare la pacienții înaintați în vârstă și foarte rar la tineri.

Iată principalele semne că cineva suferă de Alzheimer, conform reginamaria.ro.

Probleme de memorie: dificultatea de rememora evenimente. Adesea, cei care suferă de Alzheimer repetă aceleași fraze și pun o întrebare de mai multe ori.

Uitarea completă conversațiilor, întâlnirilor și oamenilor.

Dificultăte de concentrare: devine greu să planifice, să plătească la timp facturi, să urmărească socotelile.

Dezorientare și confuzie în legătură cu trecerea timpului

Probleme vizuale sau de orientare în spațiu: de exemplu aprecierea distanței.

Probleme de limbaj: își găsesc greu cuvintele și nu pot asocia imagini cu anumite cuvinte.

Izolarea și evitarea persoanelor și a evenimentelor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top