Nelu Ploieșteanu a fost internat de urgență. Cornelia Catanga a cerut ajutorul fanilor
Sursa foto: Agerpress

Media/TV

Nelu Ploieșteanu a fost internat de urgență. Cornelia Catanga a cerut ajutorul fanilor

Nelu Ploieșteanu a fost internat la spital cu insuficiență cardiacă. Starea de sănătate a artistului este precară.

Cântărețul de muzică de petrecere a fost internat la secția de terapie intensivă în stare gravă la un spital din București. Mara Bănică a declarat că este intubat și nu plămânii îi sunt afectați de boala momentului în proporție de 70%. Acesta nu a ascultat sfaturile medicilor și a cerut externarea în urmă cu câteva zile. Colega de scenă, Cornelia Catanga a fost devastată de veste și a cerut sprijinul fanilor pe pagina de socializare. Chiar dacă Nelu Ploieșteanu a obișnuit publicul să aibă mereu zâmbetul pe buze, acesta a trecut prin mai multe clipe grele de-a lungul timpului.

Nelu Ploieșteanu internat de urgență. Plămânii îi sunt afectați în proporție de 70%

Unul dintre cei mai iubiți muzicieni de petrecere trece prin clipe grele. La începutul săptămânii Nelu Ploieșteanul în vârsta de 71 de ani s-a îmbolnăvit dar nu a crezut niciodată că starea lui se poate degrava atât de repede. A fost internat pentru 48 de ore când a cerut să fie externat pe propria răspundere. Starea lui era deja una perisabilă, plecând din spital cu febră și dificultăți la respirație.

 „Când medicii dețin să te rețină acolo, e clar că nu e foarte bine. O noapte și o zi când el a stat acasă, avea nevoie de suport de oxigen. Medicii știu cel mai bine, a greșit nea Nelu. Este intubat in stare extrem de grava”, a spus Mara Bănică.

Starea lui s-a agravat după ce a ajuns acasă, iar familia a chemat de urgență salvarea. Înainte să ajungă la spital, Nelu abia putea să respire, având saturația de oxigen la 50%. În momentul de față este internat șa secția de terapie intensivă unde este intubat cu sanșe mici de supraviețuire, a declarat Mara Bănică. Artistul a mai avut probleme cu plămânii în anul 2013.

Cornelia Catanga cere ajutorul fanilor. Mesajul emoționant pe pagina artistei

Atât familia cât și cunoscuții sunt în stare de șoc la aflarea veștii. Cornelia Catanga, prietenă și colegă de scenă cu artistul a rugat fanii să se roage pentru sănătatea lui Nelu. Soția lui Aurel Pădureanu speră ca Nelu Ploieșteanu să treacă cu bine peste această cumpănă și să se întoarcă acasă, în sânul familiei.

”Sa ne rugam cu totii pentru sanatatea lui Nelu, fratele nostru, unul dintre marii artisti ai muzicii lautaresti, ca bunul Dumnezeu sa-i ajute si sa treaca si peste aceasta mare cumpana si sa se intoarca in sanul familiei. Doamne, ai grija de el si de familia lui!!!”, a scris Cornelia Catanga pe contul oficial de Facebook.

Nelu Ploieșteanu s-a născut pe data de 16 decembire 1950 în satul Ciorani din județul Prahova. La vârsta de 18 ani a început să cânte la petreceri. În perioada 1990-1998, Nelu Ploieșteanu a fost vedeta restaurantului „Șarpele Roșu” din București. El avut o strânsă colaborare cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. 

De-a lungul timpului acesta a cântat pentru nume importante din domeniul politic. A avut reprezentații în fața fiul fostului președinte Nicolae Ceaușescu din perioada 1965-1989. El a mai cântat și pentru Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top