Vlad Voiculescu face primele declarații după demitere. USR PLUS vrea demisia premierului Florin Cîțu
Foto: Inquam Photoso / Ilona Andrei

Știri interne

Vlad Voiculescu face primele declarații după demitere. USR PLUS vrea demisia premierului Florin Cîțu

În urmă cu câteva zile ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis la cerea premierului. La două zile după ce a fost demis, fostul ministru a făcut primele declarații. El a început prin mulțumirea cadrelor medicale din sistem și celor care l-au susținut în proiectele demarate. Vlad Voiculescu a făcut și câteva acuzații legate de premierul Florin Cîțu.

Decizia a fost una care a adus neînțelegi, dar și pierderea încrederii în cadrul coaliției de la guvernare. Alianța USR-PLUS condiționează numirea unui nou ministrul al sănătății prin demiterea premierului Florin Cîțu. Ei susțin că demisia lui Voiculescu s-a făcut doar pentru a proteza cariera politică a premierului.

Vlad Voiculescu face primele declarații după demitere: „Dacă superi prea tare sistemul nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”

Vlad Voiculescu și-a încheiat mandatul de la Ministerul Sănătații după 113 zile. El a mai ocupat această funcție în anul 2016 când a trebuit să gestioneze criza „Colectiv”. El a vorbit despre zilele pretrecute la minister și le-a descris drept mai multe ciocniri între mentalități. De asemenea, a făcut câteva declarații surprinzătoare legate de modul în care acesta crede că anumiți politicieni văd cetățenii.

„Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat, pentru cei care așteptau o schimbare și care au văzut realitatea, că dacă superi prea tare sistemul nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a descris sistemul medical drept unul plin de vulnerabilități. El nu a dat vina pe minister pe întreg sistemul medial care are mai multe lacune. O soluție pentru redresarea lui o vede prin oameni implicați care cunosc nevoile din spitale, cum este Andreea Moldovan.

El este dezamăgit de modul în care premierul Florin Cîțu a acționat. El consideră că decizia acestuia a venit mai mult pentru a-i susține cariera politică și nu în interesul statului. Florin Cîțu a motivat demiterea ministrului prin nevoia cetățenilor de a vedea transparență la guvernare.

USR PLUS vrea demisia premierului Florin Cîțu. Tot mai multe problema la coaliția de la guvernare

După ce a fost demis ministrul sănătății, Dan Barna a refuzat postul. Mai mult, acesția consideră că înainte de numirea unui nou ministrul al sănătății trebuie schimbat premierul. Coaliția de la guvernare este în discuții tot mai aprinse. Cei din USR-PLUS susțin că nu îl mai susțin pe Florin Cîțu în funcția de premier.

Aceștia cer demisia premierul deoarece conisderă nu mai poate guverna echidistant. Premierul a ignirat bazele coaliției prin felul în care a comunicat deciza de demitere, susține Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS.

În contradictoriu sunt cei din PNL care îl susțin în continuare pe Florin Cîțu. liderii USR-PLUS sunt dispuși să îl accepte pe Ludovic Orban în funcția de premier, după ce la finalul anului trecut l-au respins. Înlocuirea premierului ar presupune demiterea întregului cabinet și reluarea procedurii de învestire a unui nou Guvern. În momentul de față atribuții ministerului sănătății sunt în slujba premierului Florin Cîțu. Acesta a delegat atribuțiile către secretarul de stat Andrei Baciu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top