Știri interne

5 aparate electronice care consumă curent și atunci când nu sunt în stare de funcționare

Curentul electric este din ce în ce mai scump, motiv pentru care ar trebui să începem să economisim. Specialiștii spun că există o mulțime de electrocasnice care consumă foarte multă energie, chiar și atunci când nu le folosim. Află tot ce trebuie despre cum poți economisi curent electric.

Cele mai mari consumatoare de curent

În ultima vreme am asistat la scumpiri semnificative, mai ales în sectorul electric. Facturile la lumină sunt tot mai mari și, cu siguranță, ne dorim să facem economii în acest sens, existând o mulțime de trucuri utile. Există o mulțime de electrocasnice, dar sunt câteva care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Sunt extrem de utile și ne fac viața mai ușoară, dar ne și golesc buzunarele.

Este bine de știut că anumite aparate electronice continuă să consume curent electric chiar dacă nu sunt aprinse. Sunt foarte utilizate în fiecare casă, motiv pentru care oamenii nu le scot din priză, deși ar fi nevoie să apeleze la acest truc.

Printre cele mai cunoscute este încărcătorul de telefon. Majoritatea dintre noi au tendința să îl lase în priză, deși nu își încarcă telefonul. Nu consumă prea mult intr-o zi, respectiv 1,2 w, dar lucrurile se schimbă dacă ar proceda toată familia la fel.

Cele mai consumatoare  electrocasnice

Mult mai problematic este tunerul TV, pe care chiar toată lumea îl tine mereu în funcțiune. Un astfel de aparat poate consuma aproximativ 22 w pe zi dacă este doar închis.

După ce se termină emisiunea preferată, nu stingem televizorul, ci doar îl punem în stand-by, putând observa cum beculețul rămâne în continuare aprins. Dacă nu vrei să consumi 24w/zi în plus, scoate televizorul din priză.

La fel consumă și un laptop sau un calculator. Dacă le-ai scoate din priză, ai putea să economisești aproximativ 450 ron pe an, pentru că pe zi ajung să consume, fără a fi folosite, chiar și 100w/zi.

De reținut că tot ce are cronometru consumă. Dacă vei scoate din priză cuptorul cu microunde, vei economisi 108w pe zi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top