Știri interne

„Ce să faci cu banii ăștia? Este foarte greu. Cum să trăiești cu o asemenea pensie?” Ce pensie are Aurel Pădureanu. Artistul încasează lunar o sumă infimă

„Ce să faci cu banii ăștia? Este foarte greu. Cum să trăiești cu o asemenea pensie?” Ce pensie are Aurel Pădureanu. Artistul încasează lunar o sumă infimă

Aurel Pădureanu a dezvăluit care este suma de bani pe care o primește lunar, de la stat. Artistul este copleșit de cheltuieli.

Aurel Pădureanu este un cunoscut interpret de muzică lăutărească, ce are în spate o carieră impresionantă de zeci de ani în care a cântat în fața a mii de oameni.

În momentul de față, ajuns la vârsta de pensionare, Aurel Pădureanu este nevoit să se descurce cu ajutorul infim pe care îl primește de la stat.

Artistul a dezvăluit în cadrul unui interviu care este, de fapt, pensia pe care o primește lunar de la stat.

Soțul Corneliei Catanga, ca mulți artiști de la noi din țară, este nevoit să se descurce de pe o zi pe alta cu ajutorul infim pe care îl primește din partea statului după zeci de ani de muncă. Astfel, Aurel Pădureanu critică statul român că nu se ocupă de artiștii de la noi din țară și acuză sistemul democratic de discrepanțele vizibile dintre omul sărac și cel bogat.

Mai mult decât atât, soțul Corneliei Catanga susține că mulți artiști de la noi din țară aleg să plece în străinătate pentru un trai mai bun, așa cum a făcut și fiul său, care este pianist.

„Mă doare când îi văd colegii mei, oamenii care au muncit enorm de mult, ce pensii mici au. Pe vremea comunismului toată lumea era egală. Știai cât ai pensia, nu îți scădea nimeni din ea, era altceva.

Acum, când au apărut discrepanțele acestea enorme între omul sărac și omul bogat, a apărut și răutatea. De la discrepanța stilului de viață a apărut frustrarea oamenilor. Înainte mâncam cu mâna, dar eram mai aproape de Dumnezeu. Astăzi avem zece tacâmuri la masă și nu știm ce mâncăm.

Artiștii au bucurat inimile a milioane de oameni și trebuie respectați. Îmi pare enorm de rău ce se întâmplă cu artiștii noștri.

De asta mulți pleacă, așa cum a plecat băiatul meu.”, a spus soțul Corneliei Catanga, într-un interviu pentru FANATIK.

Aurel Pădureanu a declarat pentru sursa mai sus menționată că nu câștigă mai mult de 1500 de lei, o sumă infimă raportată la scumpirile care s-au produs în ultimul timp. Artistul susține că această sumă de bani îi este insuficientă pentru a se descurca în viața de zi cu zi, dar din fericire mai are parte de ajutorul copiilor.

„Ce să facă un om cu 1.500 de lei? Ce să faci cu banii ăștia? Să îți plătești și datoriile către stat, să îți plătești chiria, să plătești lumina. Este foarte greu. Cum să trăiești cu o asemenea pensie? Acum mă lupt să văd în ce măsură mi se poate face o pensie, dar nu vreau să mă plâng. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am copiii lângă mine. Dacă spun că nu mă descurc, îmi sare lumea în cap.”, a mai spus Aurel Pădureanu.

Continue Reading
To Top