Cea mai puternică plantă, bună pentru creier🧠, inimă, 🫀vase, piele, păr și siluetă. Te scăpa și de stres
Rozmarinul, cunoscut și sub denumirea de Rosmarinus officinalis, este o plantă aromatică cu o istorie de peste 2000 de ani în utilizarea sa în diverse scopuri medicinale, menținându-și proprietățile de-a lungul timpului.
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit această plantă pentru a trata afecțiuni precum artrita, astmul, eczema, bolile de ficat, vezica biliară și afecțiunile cardiace. De asemenea, ea a fost utilizată pentru a ajuta la recuperarea după boli grave.
Simți că te-ai epuizat atât fizic, cât și intelectual?
Ei bine, există o plantă puternică și foarte aromatică care îți poate furniza energia necesară. Această plantă este, desigur, rozmarinul.
Iată câteva dintre proprietățile sale:
Rozmarinul îmbunătățește activitatea inimii și circulația sanguină.
Rozmarinul are proprietăți antisclerotice și poate scădea nivelul de colesterol. Studiile au demonstrat că această plantă este benefică mai ales pentru persoanele în vârstă și după suferirea unor boli grave. Pentru a îmbunătăți circulația sanguină la nivelul creierului și a spori activitatea inimii, poți să prepari un ceai de rozmarin astfel: fierbe o lingură de frunze de rozmarin în 2 pahare de apă clocotită, toarnă lichidul într-un termos și lasă-l timp de 30 de minute, apoi strecoară-l. Consumă 1-2 lingurițe de ceai de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Rozmarinul întinerește celulele pielii.
Această plantă poate hidrata pielea, reduce ridurile, stimula circulația sanguină la nivelul pielii, tonifia pielea, combate inflamațiile, uniformiza tenul și elimina petele pigmentare. Poți beneficia de aceste efecte consumând ceai de rozmarin, adăugând ulei esențial de rozmarin în creme și măști sau folosind decoctul de rozmarin pentru a-ți spăla fața.
Reduce durerea în articulații, combate inflamația și vindecă.
Rozmarinul este util în tratarea afecțiunilor articulațiilor, plămânilor și pentru vindecarea rănilor și a ulcerului.
Îmbunătățește sănătatea creierului.
Rozmarinul poate mări fluxul de sânge către creier și conține compuși care previn degradarea unui neurotransmițător important pentru memorie.
Ajută în combaterea oboselii și a stresului.
Rozmarinul inhibă hormonii stresului și poate îmbunătăți dispoziția, oferind energie și relaxare corpului și minții.
Stimulează creșterea părului.
Acest efect este legat de capacitatea rozmarinului de a îmbunătăți circulația sanguină. Poți adăuga ulei esențial de rozmarin în șampon sau în măștile pentru păr.
Ajută în lupta împotriva obezității.
Rozmarinul poate contribui la pierderea în greutate prin capacitatea sa de a descompune grăsimile și de a reduce pofta de mâncare.
Iată cum poți utiliza rozmarinul:
Folosește ulei esențial de rozmarin într-o lampă aromată.
Bea 1-2 căni de ceai de rozmarin pe zi.
Este important de menționat că tratamentul cu rozmarin nu este recomandat copiilor sub 12 ani, femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de epilepsie.