Alertă meteo! Vine ninsoare grea, lista localităților
Administrația Națională de Metorologie (ANM) a făcut un anunț important de ultimă oră! În ce zone din România va ninge săptămâna aceasta. Ce temperaturi vor înregistra termometrele în perioada următoare.
Meteorologul ANM, Alina Șerban, a prezentat astăzi prognoza meteo actualizată. Specialista a dezvăluit, de asemenea, care sunt zonele din România unde se vor înregistra ninsori în această săptămână. Dimineața a debutat cu temperaturi extrem de reci, în special în centrul țării, unde termometrele au coborât până la minus șase-șapte grade în depresiuni.
În ce zone din România va ninge
Cu toate acestea, pe parcursul zilei, temperaturile au început să crească ușor. Este important de precizat faptul că în partea de sud-est a țării, maximele vor atinge 17, 18-19°C, valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. În mod obișnuit, în aceste zone, temperaturile ar fi trebuit să se situeze în jurul a 12-13°C, potrivit Antena 3 CNN.
Masele de aer cald vor persista în această săptămână, mai ales în regiunile de sud și vest ale țării, indicând că iarna încă se lasă așteptată. Cu toate acestea, în nordul țării, advecțiile de aer rece vor continua să determine variații termice, cu temperaturi mai scăzute în comparație cu cele din zilele următoare.
Previziunile pentru săptămâna viitoare indică aceeași tendință de alternanțe termice, fără temperaturi caracteristice acestei perioade. Precipitațiile vor fi prezente temporar pe întreg teritoriul, cu mai multe în vest, nord și centru, iar în zonele montane se vor menține condițiile pentru ninsoare.
În București, se anunță și aici variații termice, cu temperaturi ce vor depăși media normală. Mâine, se așteaptă maxime de 17-18°C, cu posibilitatea de ploi ușoare în seara zilei, iar în următoarele zile, temperaturile vor oscila în jurul a 15-16°C. Minimele nocturne vor crește ușor în periferia Capitalei, de la temperaturi ușor negative la valori pozitive în nopțile următoare.
Specialiștii meteo, acuzați că nu prezintă informații reale
Specialiștii în domeniul climatic se confruntă cu acuzații serioase privind veridicitatea informațiilor pe care le prezintă, potrivit Rador Radio România, relateză stiripesurse.ro
Inițial, criticii s-au manifestat acuzând specialiștii că subestimează gravitatea problemelor climatice și nu oferă suficiente informații despre amploarea schimbărilor climatice. Această tensiune între comunitatea științifică și cei care exprimă scepticismul față de schimbările climatice antropogene a condus la un climat extrem de polarizat.
Potrivit declarațiilor făcute de diverși oameni de știință pentru BBC, fenomenul de dezinformare amplificat pe platformele de social media a contribuit semnificativ la intensificarea abuzurilor online îndreptate împotriva specialiștilor. Desinformarea vehiculată online pare să alimenteze un cerc vicios de scepticism și ostilitate, afectând nu doar discuțiile publice, ci și integritatea și securitatea specialiștilor în climatologie.