Calendar Ortodox, 11 decembrie – Sfinţii Daniil Stâlpnicul şi Luca Stâlpnicul, făcători de minuni. Ce rugăciune e bine să rostești astăzi
Astăzi, pe data de 11 decembrie, ca în fiecare an, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniil Stâlpnicul, un important sfânt vindecător. Ce rugăciune e bine să rostești în această zi sfântă.
Calendar ortodox 11 decembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Daniil Stâlpnicul, un important sfânt vindecător.
Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 11 decembrie!
Calendar ortodox 1 decembrie 2023
Sărbătoare 11 decembrie. Sfântul Daniil Stâlpnicul este sărbătorit în fiecare an pe data de 11 decembrie în calendarul ortodox .
Despre Sfântul Daniil Stâlpnicul știm că a venit pe lume în satul Vitaria, din Mesopotamia. Părinții lui aveau frică de Dumnezeu. A fost singurul copil pe care l-au avut, după nenumărate rugăciuni către divinitate. Încă de la o vârstă fragedă Sfântul Daniil Stâlpnicul a fost învățat că urmeze cu sfințenie cuvântul lui Dumnezeu. Și-a început viața monahală la doar 12 ani, și a avut binecuvântarea Sfântului Simeon Stâlpnicul.
Sfântul Daniil a plecat din mănăstire și s-a sălăsluit într-un templu păgân părăsit de la țărmul Mării Negre și, după ceva timp, el a urcat pe un stâlp pe care a rămăs până când a murit. Ar fi îndurat arșiță, frig și atacuri ale demonilor.
Sfântul Daniil și-a prorocit ziua morții și se spune că la ieșirea sufletului lui, ucenicii săi au văzut îngeri, proroci, apostoli și mucenici deasupra stâlpului pe care Daniil trăise.
Înainte de a trece la cele sfinte, Sfântul Daniil l-ar fi rugat pe împăratul Anastasie să-i așeze trupul în adâncuri, iar deasupra sa să pună moaștele Sfinților Anania, Azarie și Misail, care fuseseră aduse din Babilon în Constantinopol.
Rugăciune către Sfântul Daniil Stâlpnicul
“Stâlp al răbdării ai fost râvnind strămoşilor, cuvioase: Dreptului Iov întru patimi, Sfântului Iosif întru ispite; şi în trup viaţa celor fără de trup având, Sfinte Preacuvioase Daniil, părintele nostru, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.
Să cântăm Domnului, Cel Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, că S-a preaslăvit.
Vrând să laud cu cântări pomenirea ta, Fericite Daniil, trimite-mi din cer rază purtătoare de lumină. Ca un soare mare ai răsărit, părinte, marginilor lumii, luminând adunările credincioşilor, cu făclia faptelor bune. Supunându-te, părinte, Legilor Stăpânului, ţi-ai ucis trupul cu înfrânarea şi l-ai supus pe el duhului.
Cu totul Om S-a arătat, rămânând şi după Întrupare ceea ce a fost, Domnul, Cel Ce S-a născut din tine Neschimbat, Născătoare de Dumnezeu.”.