ȘOC! CUTREMUR puternic în România, în urmă cu câteva minute! Panică totală printre localnici

Știri interne

ȘOC! CUTREMUR puternic în România, în urmă cu câteva minute! Panică totală printre localnici

ȘOC! CUTREMUR puternic în România, în urmă cu câteva minute! Panică totală printre localnici

România a fost zguduită luni dimineața de un nou cutremur, resimțit în diverse orașe ale țării. Detaliile exacte ale seismului, inclusiv magnitudinea și localizarea epicentrului, nu au fost încă furnizate, dar rapoartele indică faptul că mișcarea telurică a fost suficient de puternică pentru a fi simțită de locuitori în mai multe regiuni.

Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Cutremur Vrancea!

În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 80.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 73km N de Buzau, 81km E de Brasov, 88km S de Bacau, 93km SV de Barlad

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3.5 pe scara Richter a avut loc duminică seara, pe 14 ianuarie 2024, în zona seismică Vrancea, Buzău, conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDPF).

Seismul, produs la adâncimea de 100.0 km, a fost resimțit în mai multe regiuni ale României. Cutremurul a avut epicentrul în apropierea unor orașe importante, inclusiv Buzău (50km nord-vest), Focșani (55km vest), Sfântu-Gheorghe (67km sud-est), Brașov (71km est) și Ploiești (75km nord-est). Deși a fost catalogat drept un seism de intensitate slabă, acesta a fost simțit de o parte dintre locuitorii mai puțin norocoși.

România a fost afectată de o serie neobișnuită de patru cutremure în ultimele 24 de ore, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Aceste evenimente seismice subliniază activitatea seismică continuă în diverse regiuni ale țării.

Ultimul cutremur a avut loc în data de 14 ianuarie 2024, la ora 11:59, în regiunea Muntenia, Prahova. Acesta a fost un seism de intensitate mică, cu o magnitudine de 2.2 grade pe scara Richter și o adâncime de 12 kilometri.

În ziua precedentă, pe 13 ianuarie 2024, s-au înregistrat trei cutremure în diferite zone ale României. În Banat, județul Timiș, au avut loc două seisme: unul cu magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter, la ora 11:08 și adâncimea de 5.2 kilometri, și un altul cu magnitudinea de 2.3 grade pe scara Richter, la ora 11:44 și adâncimea de 11.4 kilometri.

În zona seismică Vrancea s-a înregistrat un alt cutremur cu magnitudinea de 2.5 grade pe scara Richter, la ora 14:18, cu o adâncime de 64.9 kilometri.

Continue Reading
To Top