Intră 250 de lei pe carduri! A început alimentarea. Cine va beneficia
Bani în plus pe lângă pensie! Azi, 16 februarie 2024, a început încărcarea cardurilor pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.
Carduri pentru alimente și mese calde. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat vineri, 16 februarie 2024, că a început încărcarea tichetelor sociale pentru alimente pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. 2,7 milioane de persoane vor beneficia, în cursul anului 2024, de sprijinul de 250 lei o dată la două luni, în șase tranșe.
Prima tranșă va avea loc pe tot parcursul săptămânii viitoare, etapizat, în care aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul financiar în prima parte a săptămânii. Aproximativ 1 milion de persoane vor primi banii în cea de-a doua parte a săptămânii. 90 de mii de carduri pentru alimente și mese calde vor fi distribuite pentru noii beneficiari, distrubuite prin Poșta Română.
„Am decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid. Amintesc faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni.
Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente”, a scris, vineri, Adrian Câciu pe Facebook.
Potrivit noilor reguli implementate recent pentru acordarea cardurilor pentru mese calde și alimente, criteriile de eligibilitate țin cont de mai multe surse de venit. Acestea includ pensiile, veniturile din activități independente și, remarcabil, și veniturile obținute din premii sau jocuri de noroc. Pe scurt, chiar dacă beneficiarii se încadrează în limitele de venituri stabilite, aceștia riscă să piardă sprijinul guvernamental dacă sunt identificați ca participanți la jocuri de noroc și obțin câștiguri din ele.
Astfel, s-a stabilit un plafon de venituri care trebuie respectat pentru a fi considerat eligibil pentru sprijinul alimentar. Ea se aplică familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere sau familiilor monoparentale, ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depășesc suma de 675 de lei.