Infecția care poate duce la cancer de stomac. Specialiștii avertizează: "Unii pacienți nu au simptome"

Sanatate

Infecția care poate duce la cancer de stomac. Specialiștii avertizează: “Unii pacienți nu au simptome”

Infecția care poate duce la cancer de stomac. Specialiștii avertizează: “Unii pacienți nu au simptome”

Specialiștii avertizează că o infecție, netratată, prezintă un risc crescut de cancer. Află din rândurile de mai jos despre ce boală este vorba, dar și cum o poți trata ușor, prin dietă și tratament medicamentos, pentru a nu ajunge la complicații.

Gastrita poate provoca greață și indigestie, printre alte simptome. Deseori, această boală dispare de la sine, însă uneori, dacă nu este tratată, gastrita prezintă un risc crescut de cancer gastric, scrie antena3.ro.

Netratată, gastrita prezintă un risc crescut de cancer gastric

Potrivit specialiștilor, gastrita cronică implică o inflamație pe termen lung care poate dura ani de zile dacă nu este tratată. Gastrita erozivă este o formă mai puțin frecventă a afecțiunii. De obicei, nu provoacă multă inflamație, dar poate duce la sângerare și ulcere în mucoasa stomacului, scrie healthline.com.

Lăsată netratată, gastrita poate duce la ulcere gastrice și sângerări ale stomacului. Unele forme de gastrită cronică pot crește riscul de cancer de stomac.

“(…) Reprezintă o urgență medicală atunci când pacientul prezintă vărsături cu sânge, scaune negre sau când durerea abdominală este acută. Acestea apar brusc şi intensitatea este foarte mare.(…) Gastrita ajunge într-o formă atrofică când anumite substanțe nu mai sunt absorbite, cum ar fi fierul, acidul folic, vitamina B12. Atunci pot apărea diferite carenţe şi mai mult decât atât, după mai mulţi ani, se poate dezvolta cancerul gastric. Motiv pentru care ar trebui să tratăm acestă infecţie.”, a declarat medicul gastroenterolog Alina Constantin la antena3.ro.

Factorii care cresc riscul de gastrită

Există mai mulți factori care cresc riscul de gastrită, cum ar fi:

– Infectie cu bacterii. O infecție bacteriană numită Helicobacter pylori, cunoscută și sub numele de H. pylori, este una dintre cele mai comune infecții umane la nivel mondial.

– Utilizarea regulată a analgezicelor. Analgezicele cunoscute sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene, numite și AINS, pot provoca atât gastrită acută, cât și gastrită cronică.

– Vârsta mai înaintată. Adulții în vârstă au un risc crescut de gastrită, deoarece mucoasa stomacului tinde să se subțieze odată cu vârsta.

– Consumul excesiv de alcool. Alcoolul poate irita și distruge mucoasa stomacului, scrie mayoclinic.org.

Continue Reading
To Top