Dr. Virginia Faur ne da o reteta naturista. Cum se prepara antibioticul saracului
Medicul Virginia Faur este recunoscut pentru remediile naturiste pe care le recomanda in prevenirea si tratarea afectiunilor minore.
Cum se prepara antibioticul saracului
E sezonul racelilor, vremea se schimba, iar acum virusurile si bacteriile isi fac de cap. Nu toti oamenii au un organism puternic, un sistem imunitar care sa ii fereasca de boli, fapt pentru care cei mai multi racesc in aceasta perioada.
Doctorul Virginia Faur recomanda o reteta denumita generic antibioticul saracului, asta deoarece costa foarte putin.
Aveti nevoie de 40 de grame de cimbru uscat, miere de albine si un borcan mic. Puneti mai intai cimbrul in borcan si adaugati mierea peste el, pana la gura borcanului.
Lasati amestecul doua saptamani pentru filtrare.
In tot acest timp, elementele pe care le contine cimbrul si antioxidantii din miere vor forma un puternic antibiotic natural.
Luati de trei ori pe zi din acest leac (lingurite mici, in special inainte de masa) si veti incepe sa simtiti o imbunatatire a starii de sanatate imediat. E important de precizat ca intre ultima lingurita de peste zi si urmatoarea trebuie sa treaca 8 ore.
Nu exagerati cu acest tratament, oricat de bun este gustul mierii cu cimbru.
Mierea beneficii pentru sanatate:
În primul rând, mierea este cel mai rapid şi puternic energizant natural cunoscut. Ea întăreşte nervii, dă putere corpului şi prelungeşte viaţa.
De asemenea, mierea este utilă în reglarea activităţii principalelor glande din corp şi în mentinerea echilibrului endocrin.
Mierea de albine este şi un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism, de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor. Este un puternic stimulent al digestiei şi al metabolismului, ajută tranzitul intestinal şi favorizează eliminarea promptă a toxinelor din organism.
Mierea este un aliment de mare valoare pentru inimă, având proprietăţi stimulatoare pentru muşchiul cardiac.
În total, în sânge există echivalentul unei linguriţe de zaharuri. Dacă această cantitate ar scădea la jumătate, ne-am pierde cunoştinţa. Dacă ar creşte chiar şi foarte puţin, şi-ar face apariţia diabetul. În miere există două zaharuri, glucoza şi fructoza: glucoza se absoarbe rapid în sânge; fructoza însă, absorbită mai lent, menţine concentraţia de zahăr la un nivel constant. Din acest motiv, mierea nu ridică zahărul din sânge peste nivelul benefic pentru organism.
Mierea este spontan apreciată de copii, fiind digerată rapid şi constituie forma ideală sub care ar trebui să se găsească zaharurile în alimentaţia copiilor.
De asemenea mierea este potrivită şi pentru alimentaţia femeilor în timpul sarcinii, având un efect uşor laxativ şi calmant şi contribuind la dezvoltarea normală a fătului.
Şi extern mierea îşi dovedeşte calităţile deosebite, în cazul plăgilor şi arsurilor, întrucât are un efect cicatrizant şi proprietăţi antibiotic, iar în cosmetică mierea este folosită la realizarea măştilor şi a cremelor, datorită efectului său hidratant şi emolient.
Atât persoanele aflate în convalescenţă, cât şi vârstnicii pot consuma mierea cu succes, pentru că ea aduce un mare aport energetic fără a obosi sistemul digestiv. Tot din acest motiv, mierea este potrivită atât pentru cei care ţin un regim de slăbire (puţină miere la sfârşitul meselor sau între mese va da o senzaţie de saţietate şi va face mai uşor de suportat regimul alimentar), cât şi pentru cei care vor să ia în greutate (caz în care va fi folosită o cantitate de până la 200 g miere pe zi, ca atare sau în amestec cu mere rase).
Nu în ultimul rând, mierea este foarte indicată în alimentaţia sportivilor, ea constituind practic alimentul energetic ideal, prin faptul că furnizează (aşa cum s-a constatat în urma a numeroase studii) cel mai repede, cea mai mare cantitate de energie.