Veste proastă în România! Guvernul anunță scumpiri de la 1 septembrie
Află din rândurile următoare care sunt românii cei mai afectați de acest val de scumpiri.
Țara noastră traversează o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Astfel, pentru a restabili bugetul național, Guvernul își propune să implementeze noi tace pentru români începând cu data de 1 septembrie 2023.
Descoperă din rândurile următoare care vor fi categoriile de produse ce își vor crește prețurile, dar și ce alte domenii vor fi afectate de noul val de scumpiri.
Veste tristă pentru persoanele care dețin animale de companie. Acestea vor fi nevoite să scoată din buzunar mai mulți bani ca să le asigure hrana necesară, începând cu data de 1 septembrie 2023, atunci când Guvernul va lua în calcul și scumpirea produselor de hrană pentru animalele de companie, care nu vor mai beneficia de facilități fiscale.
De asemenea, Ministrul Finanțelor vrea ca prețul tutunului și al alcoolului să crească începând cu această dată. Tot de la 1 septembrie 2023 este luată în calcul creșterea taxei pe valoarea adăugată la 19% și pentru produsele bio, suplimentele alimentare, care acum beneficiază de un TVA de 9%.
Conform unor surse din interiorul Guvernului, începând cu prima zi de toamnă a anului 2023, persoanele care dețin clădiri rezidențiale a căror valoare depășește suma de 500.000 de euro, și în care sunt cuprinse și piscine, vor avea parte de o taxă suplimentară de 1%.
Mai mult decât atât, reprezentanții Guvernului iau în calcul și o taxă pentru companiile care își externalizează veniturile, în timp ce valoarea luată în discuție este de 15% pentru sumele scoase din țară.
Totodată, industria divertismentului va fi la rândul său afectată de acest val de scumpiri deoarece Ministerul de Finanțe analizează inclusiv creșterea TVA pentru plimbările de agrement.
Dacă noul val de scumpiri va afecta românii începând cu data de 1 septembrie 2023, anul 2024 nu se anunță a fi mai blând. Mai exact, începând cu această perioadă, Guvernul își propune să implementeze un impozit mai mare pe dividente. Astfel, din septembrie, angajații din agricultură și construcții ar putea fi obligați să plătească contribuția de sănătate de 10%, iar economiștii sunt de părere că aceștia ar putea să fie plătiți cu 300-400 de lei mai puțin.