Faxnews

Știri interne

A murit marele cântăreţ român. Adio, maestre! România s-a unit în rugăciune

A murit marele cântăreţ român. Adio, maestre! România s-a unit în rugăciune

Un mare cântăreț a murit la doar 58 de ani. Este vorba de un renumit artist, care a câștigat Festivalul Mamaia în 1988 cu piesa „Ce frumoasă e marea”. El a trecut prin momente extrem de grele în ultima perioadă. Despre cine e vorba?

Florin Apostol a murit la vârsta de doar 58 de ani. Cântărețul, care a câștigat Festivalul Mamaia în 1988 cu piesa „Ce frumoasă e marea”, a trecut printr-o suferință profundă. El a avut ultimii ani marcați de momente extrem de dificile.

În 2019, a pierdut casa și tot ce agonizase de-a lungul vieții într-un incendiu devastator. Numeroși artiști i-au sărit în ajutor. Adrian Daminescu chiar l-a primit să locuiască în casa sa.

Florin Apostol a fost prezent în sute de concerte alături de Mădălina Manole. În ultimii doi ani s-a retras din activitatea concertistică, luptându-se cu grave probleme de sănătate.

El a devenit o adevărată vedetă după ce a apărut la Festivalul de la Mamaia, având cea mai cunoscută melodie a sa, ‘Ce frumoasă e marea’. Succesul său s-a datorat și expunerii susținute pe posturile de radio și televiziune.

Cântărețul a mărturisit, într-un interviu anterior, că Festivalul de la Mamaia a reprezentat pentru el un moment crucial în viața sa. El a apreciat că era un lucru dorit de mulți, însă puțini erau cei aleși să participe. Înainte de acest festival, el nu participase la niciun alt eveniment de acest gen.

Ulterior, Florin Apostol a fost angajat ca solist vocal la Teatrul ‘Alexandru Davila’ din Pitești. În acea perioadă, colectivul teatrului includea artiști renumiți precum Daniel Iordăchioaie, Otilia Rădulescu, Ileana Șipoteanu și maestrul Dumitru Lupu.

A participat la spectacole de mare succes ale teatrului, cum ar fi „Ce mult te-am iubit”, „Să-mi dai o aripă să zbor”, „Unde ești, iubirea mea”, „Varietăți89”, etc.

A colaborat cu alte mari nume ale muzicii ușoare
Pe lângă cariera sa ca solist la Teatrul ‘Alexandru Davila’ din Pitești, unde a colaborat cu alte mari nume ale muzicii ușoare precum Ileana Șipoteanu și Daniel Iordăchioaie, în ultimii ani, Florin Apostol a îndeplinit și rolul de manager la UNART (Uniunea Națională a Artiștilor din România).

În calitate de impresar, Florin Apostol a avut colaborări cu artiști de talie internațională precum Al Bano și Bonnie Tyler.

„Marea ta frumoasă e tristă astăzi. Odihnește-te în pace, Florin Apostol, prieten și coleg!”, a scris Daniel Iordăchioaie astăzi, pe Facebook.

Cu patru ani în urmă, cântărețul a suferit pierderea locuinței sale, întreaga sa agoniseală fiind distrusă într-un incendiu devastator.

La acea vreme, un grup de prieteni din industria artistică – printre care se numără Corina Chiriac, Monica Anghel, Luminița Anghel, Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu sau Ovidiu Komornyik – s-au unit. Ei au desfășurat o campanie muzicală de strângere de fonduri în sprijinul său.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top