Faxnews

Acesți români vor primi între 500-1000 de lei în plus la salariu, dacă muncesc în weekend

Știri interne

Acesți români vor primi între 500-1000 de lei în plus la salariu, dacă muncesc în weekend

Acesți români vor primi între 500-1000 de lei în plus la salariu, dacă muncesc în weekend

O categorie de angajaţi români va primi bani în plus lună de lună, dacă îndeplineşte anumite condiţii, potrivit unei decizii adoptate de Guvern.

Guvernul a aprobat, la finalul lunii iunie, o ordonanță de urgență prin care au fost introduse noi măsuri privind salarizarea personalului din domeniul sanitar.

Astfel, salariații din sistemul sanitar public vor primi bani în plus dacă vor lucra în week-enduri, adică vineri noapte, sâmbătă și duminică.

Măsura se aplică de la 1 august personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar, care asigură asistență medicală.

Bani în plus la salariu pentru angajații din sistemul sanitar
Începând cu data de 1 august 2023, angajații din sistemul sanitar vor beneficia de o serie de o indemnizații, în valoare de:

– 500 de lei pentru medicii specialişti şi primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază;

– 1.000 de lei pentru medicii specialişti şi primari care efectuează lunar cel puţin două gărzi în afara normei legale de bază;

– 500 de lei pentru biologii, chimiştii şi biochimiştii care efectuează lunar cel puţin două gărzi;

– 500 de lei pentru asistenţii medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţii medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţii medicali dentari licenţiaţi, asistenţii medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţii medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor;

– 100 de lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează, dar nu mai mult de 300 de lei lunar pentru toate categoriile de personal, cu excepţia celor prevăzute la lit. a-c).

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top