Faxnews

Amendă uriașă primită de LIDL de la ANPC. Probleme mari în magazine

Economic

Amendă uriașă primită de LIDL de la ANPC. Probleme mari în magazine

Amendă uriașă primită de LIDL de la ANPC. Probleme mari în magazine

Probleme serioase pentru 2 magazine Lidl din Galați! Acestea au fost propuse pentru închidere pentru următoarele 6 – 12 luni! Horia Constantinescu, președintele Autoritatății Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a vorbit mai pe larg despre problemele descoperite.

Probleme serioase pentru 2 magazine Lidl din Galați, potrivit celor de la adevarul.ro! Acestea au fost propuse pentru închidere două unități comerciale, pentru următoarele 6 – 12 luni! Horia Constantinescu, președintele Autoritatății Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a vorbit mai pe larg despre problemele descoperite.

Se pare că au fost verificări de amploare în Galați, unde toate cele 6 magazine din județ au fost examinate de către inspectorii ANPC. Aceștia au dat 19 amenzi, ajungând la suma totală de 161.000 lei, 5 avertismente, cât și oprirea comercializării unor produse.

„Ciupitul la cântar a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă știi că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puțin în plus, pentru a preveni scăderea! Lidl este corigent la cântar și nu numai!” a spus Horia onstantinescu, potrivit sursei citate. Cei de la ANPC au spus mai multe despre ce au descoperit la magazine.

Nenumărate probleme descoperite de către inspectorii ANPC

Cei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au publicat un comunicat, în care au vorbit despre neregulile descoperite în timpul inspecțiilor. „Comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel cântărit, comercializarea unor produse alimentare cu ambalaj depreciat, comercializarea unor fructe și legume cu modificări organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I, condiții de depozitare și igienă necorespunzătoare”, spun cei de la ANPC.

Din păcate, se pare că problemele găsite de către inspectorii ANPC nu s-au oprit aici! Aceștia au mai găsit și reziduuri pe paviment, cât și agregate de refrigerare neigienizate, un strat gros de praf depus pe sticlele de ulei de măsline, neigienizarea rafturilor, cât și multe alte probleme care au lăsat inspectorii ANPC muți de uimire!

Continue Reading

Mai multe Economic

To Top