Faxnews

Știri interne

Anunț de la Raed Arafat. PRIMA DEMITERE după tragedia de la Ferma Dacilor:

Anunț de la Raed Arafat. PRIMA DEMITERE după tragedia de la Ferma Dacilor:

Cad primele capete după tragedia de la Ferma Dacilor. Șeful inspecției de prevenire din cadrul ISU Prahova, cel care ar fi trebuit să prevină această tragedie, a fost demis. DSU a făcut plângere la Parchet și a trimis o echipă de control la ISU Prahova.

A 8-a victimă din incendiul devastator este în continuare de negăsit. Zeci de polițiști criminaliști, dar și specialiștii Insemex au cercetat, miercuri, fiecare centimetru pentru posibile probe care să elucideze acest mister.

Autoritățile au descoperit că patronul de la Ferma Dacilor nu avea mai multe autorizații, inclusiv autorizația de funcționare.

Ancheta deschisă în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor a scos la suprafață și alte nereguli.

Deși este o locație destul de cunoscută în județ, autoritățile abia acum au constatat că Ferma Dacilor nu avea autorizații.

”Am chemat toate structurile, inclusiv primarul localității. Vrem să punem toate documentele, cronologic, din 2013 până în prezent, să vedem când am intrat în legalitate, dacă există autorizație de funcționare eliberată de primărie.

Momentan, sunt concluzii care duc în direcția în care s-a constatat că astăzi nu există o autorizație de construire. Cu construirea ei, proprietarul a intrat în legalitate în anul 2020, în baza unei modificări legislative. La baza intrării în legalitate a stat un raport de expertiză a construcțiilor, plus un certificat de edificare”, a declarat prefectul din Prahova, Virgiliu Nanu.

La locul tragediei a fost o adevărată desfășurare de forțe. Specialiștii au verificat ruinele pensiunii distruse în incendiul devastator de pe 26 decembrie. Șapte dintre victime au fost găsite de către pompieri. Este vorba despre copilul patronului Dinicu, finul afaceristului, împreună cu doi dintre băieții săi, trei tineri de aproximativ 20 de ani și încă o persoană neidentificată.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat primele măsuri luate la ISU Prahova. Instituția condusă de Raed Arafat a sesizat Parchetul și a trimis o echipă de control.

În plus, șeful inspecției de prevenire din cadrul ISU Prahova a fost demis.

Aceiași șefi de la ISU Prahova au mai fost anchetați de DNA pentru că nu au verificat Ferma Dacilor, dar dosarul a fost clasat chiar în acest an, după ce unitatea a fost sancționată doar cu avertisment.

În ciuda neregulilor grave, la restaurantul din Gura Vadului a avut loc o masă de protocol a ISU, despre care s-a suspectat că ar fi fost oferită de patronul complexului pentru a fi tratat cu indulgență.

La audieri urmează să ajungă și Cornel Dinicu. Acesta a fost chemat la poliție încă de marți, dar a solicitat un răgaz pentru că se afla în stare de șoc.

Pe de altă parte, pe site-ul Ministerului Turismului, Ferma Dacilor apare ca structură clasificată cu o stea, având 28 de locuri de cazare. Restaurantul nu există ca structură clasificată în evidențele aceluiași minister.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top