Faxnews

Știri interne

Apă și sare obligatoriu înainte de masă: ”Minunea vine la o oră după ce ai mâncat! Este primul secret al longevității!”

Apă și sare obligatoriu înainte de masă: ”Minunea vine la o oră după ce ai mâncat! Este primul secret al longevității!”

Un pahar de apă și puțină sare pot face minuni pentru sănătatea noastră. Un obicei simplu, la îndemâna oricui.

Adrian Vornicu a explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN care este primul secret și cel mai important al longevității. Potrivit acestuia, masa la ore fixe, dar și apa și sarea înainte de masă, fac minuni pentru sănătatea întregului organism.

”Poporul român te primea pe timpuri cu pâine și sare și un ulcior cu apă. Dacă iei pâine cu sare și apă înainte de masă, atunci furnizezi corpului solventul apă, furnizezi ionul de clor din sare, și atunci acidul carbonic care, de la fiecare celulă limfatică sau sanguină, se adună în preajma stomacului, disociază H2cCO3, un hidrogen îl lipești la clor, și ai acid clorhidric. Doar așa se formează, dacă mănânci la oră fixă și apă și sare înainte de masă!

Iar minunea se întâmplă la o oră după masă. Nu am găsit în niciun articol în limba română expresia maree alcalină postprandială. La o oră după masă, disocierea acidului carbonic H2CO3 minus H înseamnă bicarbonat lichid.

Jumătate de litru de bicarbonat lichid se varsă din stomac până la ultimul degețel la o oră după masă și îți realcalinizează corpul. Pentru că în corp nimic nu se pierde, totul se transformă. Și de aceea, acest acid carbonic, el trebuie să funcționeze sub formă de expirație acid carbonic, revine bicarbonat, revine acid carbonic, este un flux-reflux care trebuie respectat. Am atins aici, plenar, primul secret al longevității. Masa la oră fixă pentru a declanșa mareea alcalină postprandială”, a explicat Adrian Vornicu la Antena 3 CNN.

”Bei apă cu o jumătate de oră înainte de masă, te oprești, nu se mai bea apă până la o oră înaintea mesei, după cinci minute iei sare, pui un bob, două de sare pe limbă, cât vezi că reflexul salivar îți permite, poți să pui degetul în solniță și pui sare, și dacă îți mai permite o dată mai pui o dată, după care te-ai oprit. Vine ora mesei. Și o să vezi că în trei săptămâni se formează reflexul gastric, când îți sfârâie burta de foame, cum se numește în popor, și atunci știi că trebuie să mănânci. Acolo este momentul în care trebuie să mănânci. Pentru că acea mâncare bine ionizată, digerată, va intra sub formă de pastă”, a mai explicat Adrian Vornicu la Antena 3 CNN.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top