Faxnews

Știri interne

Avertizare meteo ANM de caniculă! Lista localităților afectate de codul portocaliu și galben

Avertizare meteo ANM de caniculă! Lista localităților afectate de codul portocaliu și galben

Avertizare ANM de caniculă. Specialiștii ANM spun că temperaturile vor crește semnificativ vineri, în toată țara.

Vineri, 4 august, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Meteorologii au menținut Codul portocaliu de caniculă pentru ziua de vineri. Astfel, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Sâmbătă, 5 august, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sudvestice.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top