Faxnews

Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor pentru cash

Economic

Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor pentru cash

Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor pentru cash

Una dintre cele mai mari bănci din România a anunțat, luni, că renunță la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024.

Inițial, reprezentanții Băncii Transilvania anunțaseră că urmează să crească comisioanele pentru operațiunile persoanelor fizice și juridice, în special cele legate de tranzacțiile la ghișeu.

Informația a fost anunțată, inițial, pentru Profit Insider.

„Am decis să renunțăm la majorarea comisioanelor”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții băncii.

Potrivit acestora, între creșterile de comisioane și reducerea plafoanelor cash nu ar fi existat nicio legătură, deși cele doua s-au suprapus.

„Între ajustarea comisioanelor aplicate de BT și măsurile fiscale anunțate recent (privind limitarea operațiunilor cu numerar) nu există nicio legătură. Măsurile BT au fost discutate și analizate intern cu mult timp în urmă, în condițiile în care timp de trei ani nu au existat majorări, iar costurile de procesare pentru numerar și mentenanța aparatelor folosite au crescut constant”, au arătat reprezentanții băncii.

„Cu toate că tendința în piața bancară și în lumea civilizată, în general, este de a limita operațiunile cu numerar, BT va continua să susțină un ecosistem puternic de gestionare al banilor românilor, menținând în siguranță tranzacțiile în numerar. Astfel, BT va continua investițiile susținute în capacitățile de procesare a numerarului”, mai precizează banca.

Continue Reading

Mai multe Economic

To Top