Faxnews

Știri interne

Când vor avea românii următoarea minivacanță | Șase zile libere legate pentru angajați

Când vor avea românii următoarea minivacanță | Șase zile libere legate pentru angajați

Veștile în ceea ce privește zilele libere în anul 2024 nu sunt tocmai bune. Cu toate acestea, următoarea minivacanță va avea nu mai puțin de șase zile în care românii se vor putea bucura de timp în familie.

Deși 2023 a fost un an bun din punct de vedere al zilelor libere legale, multe dintre acestea căzând în timpul săptămânii, nu același lucru se poate spune și despre 2024. Și asta deoarece, în anul în care tocmai am intrat, multe dintre zilele libere vor pica în weekend.

Și nici când vine vorba despre minivacanțe lucrurile nu sunt îmbucurătoare. Românii vor avea anul acest doar trei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Iar prima minivacanță de care românii se vor bucura este la începutul lunii mai. Anul acesta, ziua de 1 Mai cade foarte aproape de Paște, astfel încât românii vor avea mai multe zile libere în care să se bucure de timp în familie.

Paștele ortodox cade pe 5 mai, ocazie cu care vom avea liber de pe 3 până pe 6 mai. Ținând cont că ziua de 1 Mai este liberă și cade într-o miercuri, guvernanții au hotărât ca și 2 mai să fie zi liberă legală, astfel încât să se facă punte cu Paștele.

Cu alte cuvinte, românii vor avea o minivacanță prelungită, de pe 1 mai până pe 6 mai.

Zile libere în 2024

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
6 Ianuarie – Boboteaza
7 Ianuarie – Sfântul Ioan Botezatorul
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
1 mai — Ziua Muncii
3 – 6 mai — Paște ortodox 2024
1 iunie — Ziua Copilului
23 iunie (duminică) – Rusalii, 24 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajații care sunt nevoiți să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top