Faxnews

Știri interne

Chef Sorin Bontea: Rețetă sarmale delicioase de Crăciun

Chef Sorin Bontea: Rețetă sarmale delicioase de Crăciun

Ingrediente necesare pentru sarmale delicioase
2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe)

600 g carne tocată de porc și de vită (amestec)

o jumătate de ceșcuță de orez, 200 g ceapă

ulei pentru prăjit

costiță afumată

2-3 linguri de bulion

2-3 frunze de dafin

cimbru

mărar

sare

piper.

Preparare
Se curăță varza de frunzele exterioare și de cotoare și se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduță sau se pun la desărat cu o oră înainte. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu.

Punem carnea într-un caston mare, apoi adăugăm ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec și o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea. Pentru culoare, unii pun în această compoziție și o lingură de bulion, eu nu, dar puteți pune dacă doriți. Dacă varza este sărată, aveți grijă câtă sare puneți în amestec (cât mai puțină).

Frunzele de varză mai mici se opresc și se toacă solzișori, care se presară pe fundul cratiței. Peste ele se așază sarmalele și costița – un rând de sarmale, unul de costiță. Ultimul strat va fi de varză tocată. Peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu un pic de apă, frunzele de dafin și câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Din când în când, se mai completează cu apă și se învârte oala, ca să nu se lipească sarmalele.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top