Faxnews

Știri interne

Ciclonul care va lovi România! ANM a anunțat exact când se va întâmpla

Ciclonul care va lovi România! ANM a anunțat exact când se va întâmpla

Directorul ANM a oferit informații de ultim moment despre vreme! Potrivit specialistei, România se confruntă cu un ciclon care a provocat o scădere bruscă a temperaturilor.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat luni că România se va confrunta zilele viitoare cu „o răcire în ceea ce privește aspectul vremii”. Mai precis, răcirea este de interes și în partea de sud-sud-est a țării, din cauza unui ciclon.

Un ciclon care a provocat o scădere bruscă a temperaturilor

Elena Mateescu subliniază că au fost înregistrate până la 15 grade Celsius în partea de sud-est a teritoriului. Au fost vizate în mod special Constanța, Tulcea, Sulina, Mangalia.

„Zilele viitoare ne aşteptăm, evident, la o răcire în ceea ce privește aspectul vremii, mai ales la nivelul temperaturilor maxime și minime. Dacă ieri am mai avut valori de până la 15 grade Celsius în partea de sud-est a teritoriului, în mod deosebit în Constanța, Tulcea, Sulina, Mangalia, astăzi răcirea este de interes și în partea de sud-sud-est a țării”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

De asemenea, aceasta a spus că maximele nu vor depăși 5-6 grade. Vor fi înregistrate și maxime negative negative în regiunile nordice și centrale ale țării. Este vorba despre temperaturi de -3 grade și minime coborâte, preponderent negative, spre -10 grade în zonele depresionare.

În zona litoralului, vor fi înregistrate până la cel mult 1-2 grade.

„Vorbim astăzi de maxime care nu vor mai depăși la scara întregii țări 5-6 grade, chiar maxime negative în regiunile nordice și centrale ale țării, spre -3 grade şi minime coborâte, preponderent negative, spre -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului”, a mai spus specialista.

Maxima în București va fi de 3-4 grade
Potrivit directorului ANM, în București va fi înregistrată o maximă de 3-4 grade. Minima va fi spre -5 sau -2 grade. În momentul de față, cea mai scăzută temperatură din România este înregistrată la Vârful Omu.

În zona respectivă este înregistrată o temperatură de -13 grade.

Chiar dacă vremea se va încălzi ușor de mâine, spune specialista, rămânem în „ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar”.

„În Capitală, o maximă de 3-4 grade, iar minime, de asemenea, spre -5 sau -2 grade. La această oră, cel mai frig e la Vârful Omu, -13 grade, 3-4 pe litoral. Deși mâine vremea se va încălzi ușor, rămânem în ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar, 1-9 grade la nivelul maximelor, și minime spre -5 până la 5 grade. Vom vorbi și de precipitații, predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori și în zonele mai joase de relief”, a conchis directorul ANM.

Cum va fi vremea această săptămână
Anterior, directorul ANM a explica cum va fi vremea această săptămână. Potrivit specialistei, luna decembrie a debutat cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. S-au înregistrat cele mai ridicate valori pentru 1, 2 și 3 decembrie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Cea mai caldă zi a fost sâmbătă, 2 decembrie, când la 45 de stații s-au înregistrat recorduri ale temperaturilor minime. Aceasta a spus că duminică dimineață, cel mai cald a fost la Constanța, unde s-au înregistrat 13,8 grade Celsius.

Totuși, masa de aer rece a pătruns deja în jumătatea nordică a țării. A urmat însă un șoc termic, maximele atingând astăzi numai 4-5 grade şi coborând la -5 grade în unele regiuni.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top