Faxnews

Cortizonul, hormonul cu beneficii multiple, dar și cu efecte adverse serioase. Cum se administrează

Știri interne

Cortizonul, hormonul cu beneficii multiple, dar și cu efecte adverse serioase. Cum se administrează

Cortizonul, hormonul cu beneficii multiple, dar și cu efecte adverse serioase. Cum se administrează

Cortizonul este un medicament cu ajutorul căruia se tratează o multitudine de afecțiuni, în principal prin suprimarea inflamației. Cortizonul este considerat un tratament eficient în cazurile de dureri musculare, articulare. Dar acesta poate doar calma durerea nu poate trata și cauza care a produs problema medicală. Acesta are și efecte adverse de aceea tratamentul se face numai sub supravegherea medicului.

De exemplu, un medic poate prescrie cortizon atunci când trebuie prevenita o reacție alergică, pentru a trata artrita, colita ulcerativă, probleme ale pielii cum este psoriazisul, acneea, lupusul sau chiar anumite forme de cancer sau de boli oculare.

De asemenea, pacienții care au dureri de spate primesc uneori tratament cu cortizon. Mai mult, cortizonul este indicat și în bolile aparatului respirator, în astm, în bolile inflamatorii ale articulațiilor, în bolile cronice gastroenteologice, în neurologie și dermatologie.

Ce este cortizonul și care sunt beneficiile administrării lui:

Cortizonul este un hormon natural pe care corpul îl produce pentru a face față stresului și oboselii. Lipsa de cortizon din organism poate duce la instalarea bolii Addison. Cortizonul are un efect puternic de scurtă durată și acționează asupra simptomelor dar nu poate elimina cauza bolii. El calmează durerile acute pentru moment și de aceea este indicat în cazuri de inflamații grave, dar este un tratament care nu poate fi folosit pe termen lung.

Concret, cortizonul ajută organismul să suporte mai ușor stresul fizic și mental și micșorează nivelul inflamației în organism.

Retenția de apă în organism este un alt efect secundar.

Apariția halucinațiilor, alt efect secundar.

Administrați pe termen lung, aceștia pot favoriza apariția osteoporozei.

Diabetul zaharat poate fi indus de un consum îndelungat de corticoizi.

De aceea, medicul va recomanda limitarea spre deloc a consumului de sare pe toată perioadă de administrare a corticoizilor.

De asemenea, se va reduce și consumul de glucide – adică pâine, paste făinoase, zahăr. Tensiunea se va controla regulat. Foarte importantă este și protecția gastrică pe toată perioada de administrare a tratamentului.

De asemenea, pacienții care au de exemplu, infecții fungice nu au voie să ia acest tratament. Pacienții care au diabet zaharat trebuie să știe că acest medicament duce la creșterea glicemiei.

În concluzie, trebuie reținut că acest tip de tratament se face numai sub stricta supraveghere a medicului.

Continue Reading
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe Știri interne

To Top