Connect with us

Faxnews

Cutremur mare în Croația pe 21 ianuarie, 5.1 grade richter

Cutremur mare în Cipru pe 21 ianuarie, 5.1 grade richter

Știri interne

Cutremur mare în Croația pe 21 ianuarie, 5.1 grade richter

Un cutremur de 5.1 grade s-a produs în Croația pe 21 ianuarie. Acesta a fost resimțit masiv în orașele Nicosia şi Larnaca, dar și în Israel, transmite Ynetnews.com.

ERATĂ: În titlul articolul a fost o erată, cutremurul a avut loc în Croația. Nu în Cipru cum a fost redactat.

Conform site-ului citat utilizatorii acestuia au mărturisit că au resimțit cutremurul și în orașele din Israel, precum Nahariya și Haifa.

Cutremurul de 5,1 grade s-a produs în zona Dasaki Achnas, la circa 35 de kilometri sud-est de oraşul Nicosia, la adâncimea de 68 de kilometri, anunţă Departamentul de Studii Geologice din Croația.

Cutremur în Croația

Cutremurul din croația a fost oficial catalogat cu o magnitudine de 5.1 grade pe scara Richter, dar site-urile locale din Istrael și Croația spun că sesimul a avut de fapt o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter.

Unele clădiri au fost afectate de seism în orașul Nicosia, iar autoritățile au evacuat câțiva locuitori pentru singuranța acestora.

Seismul din Croația a fost resimțit și de conducerea țării. În timpul unei ședinte parlamentare tranmisă de televiziuni, seismul a putut fi văzut în direct la televizor.

Imediat ședinta a fost suspendată, iar parlamentarii evacuați. Discuția era legată de bugetul țării, iar imediat după seism sedința senatului croat a fost reluată.

Guvernul a asigurat locuitorii din Croația că autoritățile sunt în alertă și verifică eventualele pagube materiale și mai ales victime posibile

Cutremurul din Croația nu a înregistrat victime și nici pagube materiale semnificative. Autoritățile rămân alertă pentru a fi pregătiți pentru eventualele replici ale cutremului din Croația.

Cutremure recente în Croația

Cel mai puternic cutremur din Croația a fost pe 22 martie 2020 în Zagreb, cu o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter. La scurt timp s-a înregistrat o repblică de 5 grade care a produs prăbușirea mai multor clădiri.

Cutremurul din Croația din 22 martie 2020, care a produs pagube materiale semnificative
Cutremurul din Croația din 22 martie 2020, care a produs pagube materiale semnificative

Continue Reading

Samuel Milea absolvit facultatea de Drept Internațional și s-a specializat în jurnalism pe zona știrilor externe. A mai lucrat la site-uri de renume precum economica.net sau digi24.ro.

2 Comments

2 Comments

 1. Petre

  21 ianuarie 2021 at 23:56

  Au fost doua cutremure sau ati incurcat Croatia cu Cipru ?

  • Marioara Detesan

   22 ianuarie 2021 at 0:08

   A fost o eroare de publicare pe Facebook, articolul vorbește de cutremurul din Croația.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe Știri interne

To Top