Faxnews

Știri interne

Cutremur, vineri, în România. Ce magnitudine a avut și în ce zonă s-a produs

Cutremur, vineri, în România. Ce magnitudine a avut și în ce zonă s-a produs

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe Richter s-a produs, vineri, în zona seismică Vrancea, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 80 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 43 km vest de Focşani, 66 km nord de Buzău, 67 km est de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Braşov, 95 km sud de Bacău, 97 km sud-vest de Bârlad şi 99 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii noiembrie, în România s-a mai produs un singur cutremur, în judeţul Ialomiţa, cu o magnitudine de 3,3 grade pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

CUTREMUR JOI 2 NOIEMBRIE

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţă, joi seară, că s-a produs un cutremur cu magnitudinea 3,3 în judeţul Ialomiţa. „În ziua de 02 noiembrie 2023, la ora 21:31:07 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 15.0 km”, anunţă sursa citată. Potrivit acesteia, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50 km V de Slobozia, 50 km E de București, 69 km S de Buzău, 72 km SE de Ploiești, 94 km NE de Giurgiu, 96 km NE de Ruse.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top