Faxnews

Decizie de ultima oră luată de Guvernul. Marcel Ciolacu: noi ajutoare pentru români

Lifestyle

Decizie de ultima oră luată de Guvernul. Marcel Ciolacu: noi ajutoare pentru români

Decizie de ultima oră luată de Guvernul. Marcel Ciolacu: noi ajutoare pentru români

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungeşte până 31 martie 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungeşte până 31 martie 2024, deci sunt acoperiţi şi pentru acest sezon rece.

”Valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungeşte până 31 martie 2024, deci suntem acoperiţi şi pentru acest sezon rece”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.

El a precizat că ”este o decizie necesară, luată după consultările cu reprezentanţii Comisiei Europene, voucherele fiind valabile iniţial doar până la 31 decembrie 2023”.

Și ministrul Energiei Sebastian Burduja a dat asigurări că facturile la curent electric și gaze vor fi compensate până în luna martie 2024. Schema guvernamentală de compensare prevede existența acesteia până în 2025, iar povara pe buget va fi din ce în ce mai mică pe măsură ce prețurile în piață scad, explică Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că una dintre soluțiile pentru menținerea compensării și ajutorarea companiilor din energie este un acord între stat, furnizori de energie și bănci.

O primă întâlnire între furnizori, reprezentanții băncilor și reprezentanții ministerului Energiei a avut loc deja pentru a ”facilita un parteneriat între companiile de furnizare și instituțiile financiar-bancare pentru accesarea finanțărilor la un cost cât mai redus. Discutăm de un produs de factoring, pe baza unor convenții tripartite”, transmitea ministrul Energiei.

”Furnizorii cumpără energie electrică și gaze la un preț, iar prețul de pe facturile noastre de la finalul lunii este mult mai mic. Această diferență este acoperită, în primă fază de furnizori și ulterior statul român decontează aceste sume în baza unor verificări ale ANRE”, a explicat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat de Europa FM.

Continue Reading

Mai multe Lifestyle

To Top