Faxnews

Știri interne

Dezastru total pentru proprietarii de apartamente! Anunțul făcut chiar acum: Este foarte grav

Dezastru total pentru proprietarii de apartamente! Anunțul făcut chiar acum: Este foarte grav

Dezastru pentru proprietarii de apartamente! Locuitorii din acest oraș au parte de cele mai proaste vești. Sistemul de termoficare de aici o duce foarte prost, ceea ce înseamnă că iarna va fi una grea.

Proprietarii de apartamente din București o vor duce greu la iarnă, o spune chiar un fost director la Radet, actuală Termoenergetica.

Bucureștenii se vor confrunta cu probleme mari la iarnă în ceea ce privește sistemul de termoficare, iar situația va fi mai grea decât anul trecut.

Fostul director de la Radet, Radu Opaina, care ocupă acum funcția de președinte al Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR), aduce în atenție faptul că Termoenergetica are datorii foarte mari.

„Nu este grav ce se întâmplă, este foarte grav. În mod normal, trebuie executată Primăria Capitalei, pentru că de la ea pleacă datoria această imensă. Primăria Capitalei de azi duce mai departe același sistem de incompetență, de fraudă și de minciună. Încearcă să șteargă cu buretele această datorie, în speranța că o va înghiți cineva”, a declarat Radu Opaina.

Banii trebuie să ajungă la Romgaz

Radu Opaina a mai spus că Primăria Capitalei are de plătit un miliard de lei către ELCEN. Plata, care trebuie să fie făcută prin Termoenergetica, va ajunge în mare parte la Romgaz.

„Problema aceasta financiară este creată de Primăria Capitalei, în ultimii 20 de ani, prin primarii generali, prin directorii de resort, consilierii generali. Ei sunt cauza, ei trebuie să plătească. Iar destinația finală pentru această datorie este Romgaz”, mai spune președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR), potrivit Gândul.

Bucureștenii, lăsați la mila naturii

Acesta a mai precizat că, dacă iarna din acest an nu va fi blândă, atunci bucureștenii vor tremura în case.

„Sistemul de termoficare și așa este la pământ, fără resurse. La iarnă va fi mai grav decât anul trecut, pentru că sistemul este și mai bătrân, cu mai multe probleme. Dacă o să fie o iarnă mai rea, dacă natura nu ne va ajuta, va fi foarte rău. Mașinăria este din ce în ce mai stricată”, susține Radu Opaina.

Situația cu sistemul de termoficare, despre care spune că este una gravă, este pusă pe seama primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Nicușor Dan habar nu are pe ce lume este. El nici nu știe care este problema, pentru că pe el nu-l interesează. Probabil că ce-i spun directorii din primărie, el crede”, a conchis Radu Opaina.

Demisie la Termoenergetica
Săptămâna trecută, Claudiu Crețu a anunțat că și-a dat demisia din funcția de conducere pe care o deținea la Termoenergetica.

La momentul respectiv, el a fost contactat de către sursa anterior citată, însă nu a dorit să comenteze.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top