Faxnews

Știri interne

Doliu imens în lumea artistică

Doliu imens în lumea artistică

Doliu în lumea artistică internaţională. Un important reprezentant al artei mondiale s-a stins din viață. Acesta este cunoscut mai ales pentru modul în care a gestionat moștenirea marelui Pablo Picasso.

Doliu uriaș în lumea artistică. Claude Ruiz-Picasso s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut joi, 24 august, de către avocatul său, Jean-Jacques Neuer. Claude Ruiz a fost fiul cunoscutului pictor spaniol Pablo Picasso.

Avocatul a precizat că fiul lui Picasso s-a stins în Elveția, însă nu a menționat și cauza decesului, potrivit AFP.

„A decedat în Elveţia, la vârsta de 76 de ani”, a transmis acesta.

A administrat moștenirea lăsată de tatăl său

Claude Ruiz a fost administratorul moștenirii lui Picasso între anii 1989-2023. Drept urmare, acesta a gestionat drepturile de autor ale artistului şi opera lăsată în urmă.

Fiul lui Picasso s-a pensionat anul trecut, iar sarcina de administrare a căzut în mâinile surorii sale, Paloma.

Pablo Picasso a avut patru copii, dintre care, mai trăiește doar unul, fiica sa, pe nume tot Paloma.

Claude şi Paloma au fost rezultatul relației lui Picasso cu Françoise Gilot.

Avocatul Neuera a precizat că acesta lasă în urmă doi copii și pe soția sa.

„Claude Ruiz Picasso îşi părăseşte soţia, Sylvie Vautier se căsătoreşte cu Picasso şi au doi copii Jasmin şi Solal”, a adăugat avocatul Neuer.

Familia deţine monopolul dreptului de autor şi de reproducere al operelor lui Picasso, precum şi drepturile personalităţii, dreptul moral şi drepturile mărcii comerciale. Totodată, familia are dreptul de a emite certificate de autentificare, luptă împotriva falsurilor şi intentează în mod constant acţiuni în justiţie.

Claude Ruiz Picasso a fost și fotograf

Claude Ruiz Picasso (15 mai 1947 – 24 august 2023) a fost un fotograf, cineast, regizor de film, artist vizual, designer grafic și om de afaceri francez. Este copilul lui Françoise Gilot și al lui Pablo Picasso și fratele mai mare al Palomei Picasso.

Printr-o dorință din partea lui Gilot, a fost botezat după Claude Gillot, un artist rococo francez de pionierat și mentor al colegului său Jean-Antoine Watteau.

Numele său a fost Claude Gilot până la vârsta de 12 ani. În 1968 a cunoscut-o pe Sara Lavner (Schultz), o tânără din Brooklyn. Sara și Claude s-au căsătorit în 1969 și au divorțat în 1972. Era fotograf în New York când tatăl său a murit.

La acea vreme, el trecuse printr-o perioadă de înstrăinare de tatăl său din cauza memoriilor mamei sale din 1964, „Life with Picasso”.

Cu toate acestea, moștenirea tatălui său s-a dovedit a fi importantă pentru el și a înființat „Picasso Administration”, pentru a se ocupa de drepturile de autor și de alte chestiuni juridice.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top