Faxnews

Florin Cîțu vrea reforme în tot apartul public. Cine sunt cei vizați
Sursa foto: INQUAM PHOTOS

Știri interne

Florin Cîțu vrea reforme în tot apartul public. Cine sunt cei vizați

Premieru, Florin Cîțu a anunțat pe pagina oficială de Facebook că dorește reforme în tot apartul public. Acesta susține că este nevoie de o restructurare a companiilor de stat. Companii care au avut pierderi enorme în ultimii 30 de ani.

Ce a declarat Florin Cîțu. Despre ce reforme vorbește prim-ministrul

Premierul prevede pentru anul 2021 mai multe reforme în sistemul public. Florin Cîțu dorește modificări atât la sistemele de pensii și de salarizare cât și la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Acesta motivează cererile sale prin faptul că în ultimii patru ani cheltuielile din sistemul public s-au dublat.

„Ce urmează în 2021? Reformă și investiții! (…) Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități). Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an.”, a declarat premierul pe pagina de Facebook.

Florin Cîțu pune pierderile din ultimii ani pe seama socialiștilor. Premierul consideră că prin mai multe reforme vor putea avea loc investiții pentru a ajuta sistemul public.

 „Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi. Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII! Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a mai spus prim-ministrul.

România trece prin cea mai mare criză din ultimii 100 de ani. Cum vede Cîțu rezolvarea

Premierul vede situația actulă ca una care nu a mai fost întâlnită nici măcar în criza din 2008. Cu toate că salariile din domeniul public au fost plătite la timp, chiar și sporurile acestea au nevoie de o reformă. Pentru a putea suplinii pierderile, Cîțu vrea să facă mai multe reforme în întreg sistemul.

„Am luat cele mai bune măsuri și am reușit, așa cum am promis, să evităm recesiunea tehnică. 1,4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest. Aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece economia globală. Împreună am reușit să avem cea mai mare creștere economica din UE, în trimestrul IV, și astfel ne-am asigurat că romanii care au stat acasă au avut un loc de muncă la care să se întoarcă. Salariile au fost plătite la timp, sporurile (multe fară sens) la fel. Costul cu cheltuielile de personal, în România reprezintă aproximativ 12% din PIB ( media UE este de 10% din PIB). Acest cost s-a dublat în 4 ani de zile (perioada 2017-2020).”, a mai scris omul politic.

Florin Cîțu s-a născut la 1 aprilie 1972 în Vâlcea și a devenit senator al Partidului Național Liberal (PNL) în 2016. Acesta a absolvit „Grinnel College” din SUA, având atât un master cât și un doctorat în domeniul științelor economice. Primele locurie de muncă ale premierului au fost în cadrul mai mulor bănci. Cîțu este în prezent prim-ministrul României, iar în trecut a fost și ministrul Finațelor Publice.

Continue Reading
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe Știri interne

To Top