Faxnews

Știri interne

Josephine Chaplin, actriţă şi fiică a lui Charlie Chaplin, a murit la vârsta de 74 de ani

Josephine Chaplin, actriţă şi fiică a lui Charlie Chaplin, a murit la vârsta de 74 de ani

Josephine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin şi a celei de-a patra soţii a acestuia, Oona O’Neill, a murit pe 13 iulie la Paris, a anunţat vineri familia sa. Actriţa, care a jucat în filme precum “Poveştile din Canterbury”, de Pier Paolo Pasolini, avea 74 de ani. Josephine Chaplin a fost a şasea din cei 11 copii pe care i-a avut legendaru comedian şi a treia din cei opt pe care i-a avut cu O’Neill, actriţă şi fiică a dramaturgului Eugene O’Neill, laureat al premiului Nobel.

Chaplin a cunoscut-o pe O’Neill în 1942 şi s-a căsătorit cu ea în anul următor. Potrivit Biroului Chaplin, starul cinematografiei mute “şi-a găsit în sfârşit adevărata fericire şi se pare că amândoi şi-au găsit sufletul pereche, în ciuda faptului că Oona avea doar 18 ani, iar Charlie 53 de ani”. Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în martie 1949.

Ca actriţă, a jucat în filmul de orientare politică Escape to the Sun, de Menahem Golan; cu Vittorio De Sica şi Maurice Ronet în L’odeur des fauves; cu Klaus Kinski într-un film Jack the Ripper în limba germană; şi în filmul lui Daniel Petrie, The Bay Boy, cu Liv Ullman şi Kiefer Sutherland. A apărut pentru prima dată pe ecran la vârsta de trei ani, în Limelight, filmul din 1952 scris, regizat şi interpretat de tatăl ei. A apărut, de asemenea, în filmul său A Countess from Hong Kong, în 1967.

Dar Chaplin a lucrat mai ales în filme franceze, printre care Nuits rouges şi À l’ombre d’un été. Mai târziu în viaţă, Chaplin a condus biroul familiei Chaplin din Paris şi a sponsorizat o statuie a tatălui ei în Waterville, Irlanda, relatează The Guardian. Rezidentă de mult timp la Paris, a fost prinsă într-un bizar complot de extorcare la scurt timp după moartea tatălui ei, în 1978, când doi bărbaţi i-au furat trupul şi sicriul. Familia a refuzat să plătească o răscumpărare, iar rămăşiţele au fost recuperate 11 săptămâni mai târziu. Oona O’Neill a murit în 1991.

Josephine Chaplin s-a căsătorit de două ori, cu omul de afaceri grec Nikki Sistovaris şi cu arheologul Jean-Claude Gardin. De asemenea, a locuit cu Ronet, un fost coleg de scenă.

Mandatory Credit: Photo by Araldo Di Crollalanza/Shutterstock (104393a)
JOSEPHINE CHAPLIN

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top