Faxnews

Știri interne

Lovitură pentru Simona Halep! Este informaţia cea mai tristă despre cariera sportivei

Lovitură pentru Simona Halep! Este informaţia cea mai tristă despre cariera sportivei

Simona Halep, distrusă de ITIA! Sportiva primește încă o restricție care va fi valabilă dacă i se va permite să revină în circuit. Situația sa este mai gravă decât credeam.

Simonei Halep s-a prăbușit în clasament, ajungând pe locul 1.140 WTA, sportiva riscă să fie complet ștearsă din clasament în doar câteva săptămâni! În cazul în care Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) îi va permite să revină în circuit în urma unui rezultat pozitiv în procesul pentru dopaj, constănțeanca va primi o nouă restricție.

Dacă va reveni în circuit, Simona Halep va avea voie să joace doar pe baza unor wild carduri, acest lucru se va întâmpla deoarece Simona nu va mai figura deloc în clasamentul mondial. Totuși, restricțiile merg și mai departe: porivit regulamentului, o jucătoare poate primi un maxim de șase wild carduri (trei pe tablourile principale și trei în calificări), într-un singur sezon, mai precis în cadrul turneelor WTA 1000, WTA 500 și WTA 250.

Simona Halep va mai putea beneficia doar trei wild carduri la turneele din seria WTA 125, de la baza piramidei în circuitul WTA.

Măsura de restricție nu se aplică celor patru turnee majore de Grand Slam, ceea ce înseamnă că Simona va avea posibilitatea să primească 10 invitații directe pe tablourile principale (6 în turneele WTA și 4 la Grand Slam-uri) și trei în calificări.

Mai mult, Halep, în postura sa de deținătoare de wild card, va fi obligată să obțină performanțe importante la aceste turnee dacă dorește să urce în clasament pentru a se putea înscrie pe viitor la alte competiții în baza punctelor acumulate.

Acces mai ușor la wild carduri pentru Simona Halep
Viitorul nu este complet negru pentru Halep, românca, în postura sa de fost lider WTA și campioană de Grand Slam, are dreptul de a accesa mai ușor wild cardurile de care are nevoie. Acest lucru se întâmplă deoarece regulamentul îi constrânge pe organizatori să ofere invitații jucătorilor care se bucură de un astfel de statut.

Din păcate, în momentul când Maria Sharapova primea wild carduri după suspendarea pentru dopaj, Halep o critica dur pe jucătoarea din Rusia, despre care spunea că nu are dreptul la acestea.

„Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Sharapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi. a declarat Simona Halep la acea vreme, după ce Sharapova fusese invitată să participe la turneele de la Stuttgart, Madrid şi Roma.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top