Faxnews

Știri interne

Ninsori abundente, astăzi, în România! Zonele care vor fi puternic afectate: Avertizare ANM imediată de fenomene periculoase! Județele afectate de codul galben de vreme rea

Ninsori abundente, astăzi, în România! Zonele care vor fi puternic afectate: Avertizare ANM imediată de fenomene periculoase! Județele afectate de codul galben de vreme rea

Frig și ninsori anunță Administrația Națională de Meteorologie. Schimbarea vremii va fi resimțită în toată țara.

Avertizarea meteo imediată este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 13:00.

În județul Brăila, localitățile Însurăței, Viziru, Tufești, Ulmu, Dudești, Victoria, Stăncuța, Cireșu, Bărăganul, Zăvoaia, Mărașu, Berteștii de Jos, Ciocile, Bordei Verde, Roșiori.

În județul Ialomiţa, localitățile Slobozia, Țăndărei, Amara, Grivița, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzănești, Săveni, Ion Roată, Ciochina, Reviga, Perieți, Mihail Kogălniceanu, Traian, Miloșești, Gheorghe Doja, Axintele, Gura Ialomiței, Sălcioara, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Grindu, Ciulnița, Sudiți, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Bucu, Valea Măcrișului, Balaciu, Platonești, Cosâmbești, Valea Ciorii, Mărculești, Albești, Colelia, Sărățeni, Buești.

În județul Buzău, localitățile Pogoanele, Padina, Rușețu, Luciu, C.a. Rosetti, Scutelnici, Largu.

În județul Călăraşi, localitățile Dragalina, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Mânăstirea, Perișoru, Independența, Ileana, Lupșanu, Dorobanțu, Sărulești, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Lehliu, Valea Argovei, Nana, Vlad Țepeș, Tămădău Mare, Ștefan Vodă, Luica, Vâlcelele, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu se vor semnala precipitatii mixte care depun local polei.

În această dimineață, cerul este noros în toate regiunile. La munte și în jumătatea de sud a Moldovei ninge, în Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia sunt precipitații mixte, iar în Oltenia și Dobrogea plouă.

Vântul suflă moderat, cu ușoare intensificări în Muntenia, Dobrogea și pe cele mai înalte creste montane, iar în rest este mai mult slab. La ora 5 erau temperaturi cuprinse între -3 grade la Cotnari și 9 grade la Mangalia.

Astăzi, vremea va fi predominant închisă, iar îndeosebi în estul și sud-estul țării, valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în jumătatea de nord a Moldovei.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, precum și în zona deluroasă din Banat și Crișana și mai ales ploi și lapoviță în rest.

Izolat vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, ce vor atinge viteze de până la 40…50 km/h pe litoral. Pe arii restrânse se va forma ceață.

Vremea în București
La această oră, cerul este noros și plouă slab. Vântul suflă moderat, iar la ora 5 temperatura era de 1 grad.

Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

ANM a anunțat cum va fi vremea de Revelion! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Meteorologii prognozează precipitații abundente în primele două săptămâni din decembrie, apoi normale perioadei.

00:00
Săptămâna 4 – 11 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice.Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11 – 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice.Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 18 – 25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest
interval în toate regiunile.

Săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top