Faxnews

Știri interne

NU vor mai primi pensie! Veste cruntă pentru un milion de români

NU vor mai primi pensie! Veste cruntă pentru un milion de români

Ministerul Muncii anunță că o categorie de pensionari români ar putea avea de ales între pensia pe care o primesc şi indemnizaţia socială, totul în funcţie de stagiul de cotizare.

Vești proaste! Peste un milion de români ar putea rămâne fără pensie. Conform noii legi a pensiilor, aflată în faza de proiect, oferă alternativa indemnizației sociale pentru cei care nu au stagiul complet de cotizare.

Pensionarii care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani vor avea veniturile recalculate. După această analiză, ei ar putea rămâne doar cu o indemnizație socială în loc de pensie. Decizia de a alege între cele două opțiuni depinde de fiecare pensionar în parte. Este important de menționat că indemnizația socială poate fi mai mare decât pensia actuală. În special pentru cei care au contribuit la asigurările sociale sub 15 ani.

Pentru a alege indemnizația socială minimă, trebuie să depui o cerere prin poștă folosind un formular pretimbrat primit de la Casa Națională de Pensii Publice.

Această schimbare legislativă vine ca urmare a unei recalculări iminente a pensiilor în România. Dacă suma rezultată după recalculare este mai mică decât indemnizația socială minimă, pensionarii pot opta pentru aceasta din urmă. Este important ca aceștia să fie conștienți de posibilitatea de a face o cerere în acest sens în maxim trei luni de la aplicarea legii.

Alternativa ar putea fi indemnizația minimă
Mulți pensionari se confruntă cu o sumă de bani modică după vârsta pensionării. Ceea ce poate duce la dificultăți financiare și la o calitate a vieții precară. Această problemă este rezultatul multor aspecte, precum perioada efectivă de cotizare. Vârsta la care s-au pensionat sau circumstanțe neprevăzute, cum ar fi o boală.

O alternativă pentru acești pensionari ar putea fi indemnizația socială minimă. Aceasta poate fi o opțiune mai avantajoasă decât pensia actuală. În special pentru cei cu un stagiu de cotizare sub 15 ani. Introducerea acestei opțiuni prin lege vine în sprijinul celor care se confruntă cu dificultăți financiare și oferă o alternativă pentru asigurarea unui venit lunar adecvat.

Este important ca pensionarii să fie la curent cu schimbările legislative și să fie informați cu privire la opțiunile pe care le au. Depunerea unei cereri pentru indemnizația socială minimă poate fi un pas important pentru a asigura un venit lunar mai bun.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top