Faxnews

Știri interne

Patriarhul Daniel, anunţ trist pentru toată România: Îndoliate și îndurerate

Patriarhul Daniel, anunţ trist pentru toată România: Îndoliate și îndurerate

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, le-a transmis un mesaj românilor de pretutindeni cu ocazia sărbătoririi Sfintei Zilei a Crăciunului. În mesajul său, a atins teme sensibile, precum depresia care crește în perioada sărbătorilor de iarnă.

Patriarhul Daniel le-a transmis un mesaj special de Crăciun românilor de pretutindeni.

Le-a reamintit că ar trebui să arăte iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii. I-a îndemnat pe români să aducă bucuria sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos în casele de copii orfani, în căminele de bătrâni, la patul bolnavilor, și în locurile unde există multă tristețe, singurătate și depresie, cum ar fi în familiile sărace, îndoliate și îndurerate.

„Să arătăm iubire milostivă şi solidaritate faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de cei care suferă din cauza războiului, să aducem bucuria sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos în casele de copii orfani, în căminele de bătrâni, la patul bolnavilor, dar şi acolo unde este multă tristeţe, singurătate şi depresie, în familiile sărace, îndoliate şi îndurerate”, a transmis liderul BOR.

Oriunde avem posibilitatea să săvârșim binele, ar trebui să-l facem purtând, în suflet și în fapte, bucuria îngerilor, a păstorilor și a magilor veniți la Betleem.

Îndemnul său a fost făcut în contextul în care anul 2024 a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori, fără de arginți. Această decizie a fost luată având în vedere importanța intensificării îngrijirii celor care se confruntă cu suferințe sufletești și trupești.

„Colindele reprezintă expresia cea mai vie a culturii teologice şi duhovniceşti populare a românului creştin ortodox. Ele sunt un memorial şi o prelungire a Liturghiei şi a slujbelor de Crăciun auzite în biserică.

Ele sunt ecou şi rodire a slujbei şi sfinţeniei Bisericii în sate şi oraşe, în casele creştinilor, întrucât inimile credincioşilor au devenit biserică, peşteră din Betleem transformată în sălaş primitor pentru cer, casă de oaspeţi în care Pruncul este preamărit de magi înţelepţi!

Poezie şi cântare sfântă, evlavie şi bucurie, colindele româneşti sunt aur, smirnă şi tămâie, în sens duhovnicesc, izvorâte din inimi şi purtate pe buze, ca daruri şi ofrande aduse Pruncului Iisus, ca răspuns la iubirea Sa pentru noi”, a transmis, miercuri, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

Să Îi mulțumim Lui Dumnezeu pentru bucuriile trăite în 2023
Înaltul ierarh ortodox îndeamnă românii să nu iite în rugăciunile lor pe frații aflați printre străini.

Îi îndeamnă pe români ca, în noaptea de 31 decembrie 2023 spre 1 ianuarie 2024, să înalțe rugăciuni de mulțumire Lui Dumnezeu pentru binefacerile primite în anul 2023 și să-I ceară ajutorul în toată lucrarea cea bună și folositoare din anul nou care începe.

„Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului, Anului Nou 2022 şi Botezului Domnului, Patriarhul Daniel adresează tuturor părinteşti binecuvântări, doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, fericire şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună, dimpreună cu salutarea tradiţională: «La mulţi ani!»”, a adăugat Prefericitul Părinte Daniel.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top