Faxnews

Știri interne

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în România sâmbătă. Revin ploile

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în România sâmbătă. Revin ploile

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 4 noiembrie. Iată datele de ultimă oră de la meteorologi despre starea vremii în România. Unde va ploua cel mai mult?
Cum va fi vremea astăzi, 4 noiembrie, în România? Iată toate datele venite de la specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo ANM. Sâmbătă va fi o nouă zi caldă, în majoritatea regiunilor din România.

Totuşi, în jumătatea sud-estică a țării atmosfera va deveni instabilă. Acolo, se va înnora și va ploua în mai multe reprize. Vor fi și averse abundente şi sunt aşteptate descărcări electrice. Cantitățile de apă ar putea depăși 30…40 de litri pe metru pătrat, afirmă meteorologii.

Va bate şi vântul puternic, tot în jumătatea sud-estică a României. Acolo, vântul se va intensifica și va ajunge la viteze de 55…65 Km/h.

Restul ţării se va bucura de vreme mai bună, va avea parte de soare și doar câțiva stropi de ploaie.

Temperaturile pornesc de la 13 grade în depresiuni și pot atinge chiar și 29 de grade în sud-estul României.

Cod galben în 15 judeţe
Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, manifestată prin vânt și averse, valabilă în 15 județe din țară.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Tulcea și Constanța.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp. Avertizarea este în vigoare sâmbătă între orele 10.00 și 23.00.

Prognoză specială pentru Bucureşti

ANM a emis şi o prognoză specială pentru Bucureşti. Iată cum va fi vremea sâmbătă, 4 noiembrie, în Capitală.

La Bucureşti, vremea va fi instabilă, cu posibile averse și intensificări ale vântului, sâmbătă, potrivit prognozei speciale emise de ANM.

Prognoza meteo ANM. Vremea va fi în general instabilă, se arată în prognoza valabilă până sâmbătă la ora 23.00.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse moderate cantitativ (în general de 20-30 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 55-60 km/h).

Temperatura maximă va fi de 18-19 grade.

România va resimţi efectele Ciclonului Ciaran, care a făcut deja ravagii în Europa
Reamintim că meteorologii au avertizat deja că un ciclon polar se îndreaptă şi spre ţara noastră.

Este vorba despre Ciclonul Ciaran. Va traversa teritoriul țării zilele următoare. Până acum, a făcut ravagii în Marea Britanie, Franța și Italia.

În Franța, Ciclonul Ciaran a adus vânturi puternice și ploi torențiale, forțând închiderea aeroporturilor, traficului feroviar, a feriboturilor și a școlilor.

Cu rafale maxime de aproximativ 200km/h, ciclonul polar a măturat, joi dimineață, regiunea franceză Bretania. O persoană a fost ucisă de vremea rea.

În total, autorităţile vorbesc despre cel puţin 11 morţi în Europa şi peste un milion de case rămase fără curent. Se estimează că ar fi cea puternică furtună care a lovit Marea Britanie în ultimii 30 de ani.

Ciclonul Ciaran a provocat inundații în cea mai mare parte a Toscanei, Italia, în cursul nopții de joi spre vineri, blocând locuitorii în casele lor, inundând spitale și răsturnând mașini.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top