Faxnews

Proiect: Câte 1000 de lei de familie pentru plata facturilor la energie și gaze

Știri interne

Proiect: Câte 1000 de lei de familie pentru plata facturilor la energie și gaze

Proiect: Câte 1000 de lei de familie pentru plata facturilor la energie și gaze

Doi deputați din partea USR au depus în Parlament un proiect care vizează acordarea unui voucher de 1000 de lei pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale. Acesta este menit să-i ajute pe români să achite facturile în contextul valului de scumpiri și a crizei care se anunță pentru această iarnă.

Vouchere de 1000 de lei pentru plata facturilor

Cristina Prună și Claudiu Năsui, deputați USR, au depus în Parlament două proiecte de lege care sprijină populația și industria românească. Aceștia au propus ca românii să primească vouchere de 1.000 de lei pentru plata facturilor la energie și gaze. În expunerea de motive este menționat că acest voucher care are o sumă fixă va ajuta și la reducerea risipei, pentru că oamenii vor vedea direct în factură cât le-a mai rămas din ajutor.

Cel dintâi proiect de lege conține un set de soluții pentru reducerea facturilor la energie și gaze, printre care reducerea TVA-ul la energie și gaze de la 19% la 5%, eliminarea accizei, certificatelor verzi și contribuției de cogenerare din factură și vouchere pentru fiecare gospodărie, în timp ce al doilea proiect vizează reducerea treptată a impozitării muncii, până la zero taxe.

Prin intermediul actului normativ se dorește ca populația să fie încurajată să instaleze panouri fotovoltaice, fiind susținută cu 5000 de lei de la stat.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Vicepreședinte ANRE: Românii trebuie să fie pregătiți pentru iarna care se apropie

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE, a declarat că românii trebuie să fie pregătiți pentru iarna care se apropie, de cel mai negru scenariu, din punct de vedere al aprovizionării cu gaze naturale și energie electrică.

“Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluțiile posibile și imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreședintele ANRE.

Totodată Guvernul a anunțat că ia în calcul o modalitate prin care să recompenseze cetățenii care economisesc energie electrică. Premierul Nicolae Ciucă a discutat despre un sistem de bonificații pentru cei care înțeleg să economisească, precizând că deocamdată nu există o soluție tehnică pentru a implementa această idee.

Potrivit Institutului Național de Statistică, consumul final de energie electrică a totalizat, în primele şapte luni ale acestui an, peste 30,873 miliarde kWh, fiind cu 4,9% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2021.

Continue Reading
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe Știri interne

To Top