Faxnews

Știri interne

România e în doliu! A murit un erou al țării: A făcut un ultim gest nobil

România e în doliu! A murit un erou al țării: A făcut un ultim gest nobil

Doliu în România. S-a stins un mare erou al țării, a făcut infarct la numai 41 de ani. Iată cum a salvat vieți chiar și după moarte.

Doliu în România. Maiorul Florin Burghelea, angajat în cadrul ISU Vaslui, s-a stins din viață în urma unui infarct fulgerător, la doar 41 de ani. El s-a simțit brusc rău și a mers la spital. Medicii nu l-au putut ajuta, astfel că, acolo, și-a dat ultima suflare.

Vestea i-a uimit atât pe membri familiei, cât și pe colegii maiorului. În ziua în care s-a simțit rău, era acasă, lângă familia sa.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă, pe data de 11 noiembrie. Brusc, maiorul a început să se simtă rău, iar soția sa, speriată, a apelat imediat numărul de urgență 112, pentru a solicita asistență medicală. Mai ales fiindcă nu avea cunoștință despre vreo afecțiune preexistentă a soțului său.

La fața locului a sosit rapid un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD Vaslui. Burghelea a fost dus, în stare critică la Spitalul Județean Vaslui și ulterior la Spitalul din Iași. Se pare că suferise un infarct și un atac vascular. În ciuda faptului că a fost operat, din păcate nu a mai putut fi salvat.

Către final, viața lui depindea de aparate. Totuși, acest lucru a permis prelevarea a mai multe organe viabile, cu acordul soției.

Persoanele care doresc să își ia la revedere pot să o facă la biserica „Sfinții Nicolae și Pantelimon” din municipiul Bârlad. Aici, trupul neînsuflețit al maiorului Burghelea va fi depus. Ceremonia funerară va avea loc duminică, 19 noiembrie, la ora 12:00, în cadrul Cimitirului Eternitatea.

Pompierii din cadrul ISU Vaslui au transmis un mesaj emoționant.

„Inima acestuia a încetat să mai bată în lumea aceasta, însă al său suflet va dăinui pentru eternitate într-un univers al veșniciei!

Cu profund regret, aducem un pios omagiu și suntem alături de familia îndoliată, în aceste momente de tristețe și adâncă suferință pricinuite de trecerea în lumea celor drepți a camaradului nostru, maiorul Florin Burghelea, cel care a lăsat în urmă o nemărginită durere și un gol imens prin dispariția sa fulgerătoare și trecerea la cele veșnice”, transmit pompierii din cadrul ISU Vaslui.

Aceștia remarcă faptul că dispariția lui Burghelea este foarte nefirească.

„Din nefericire pentru maiorul Florin Burghelea, pentru familia sa, dar și pentru noi, camarazii lui, Dumnezeu avea să aibă alte planuri cu el, chemându-l în Ceruri.

În urma sa rămân doi copii minunați – doi copii care de-acum încolo nu au cui să mai spună Tată -, o soție îndurerată și o familie care nu înțelege cum a fost posibil ca un astfel de om să dispară atât de nefiresc din această lume”, au transmis pompierii.

Din același mesaj mai aflăm și că prin moartea sa, maiorul Florin Burghelea, a ajutat la salvarea unor pacienți aflați în stare gravă.

„Prin trecerea sa fulgerătoare la cele veșnice, dar și prin acordul dat de soția sa, doamna Cristina Mihaela Burghelea, maiorul Florin Burghelea a făcut un ultim gest nobil de salvare a vieților unor oameni aflați în necaz și suferință, o parte din organele sale fiind prelevate pentru donare către pacienții compatibili.

Rugăciunile și amintirile plăcute sunt tot ceea ce ne-a rămas pentru a comemora viața celui care a plecat din lumea noastră.

Fie ca Bunul Dumnezeu să îl aibă în paza sa pe maiorul Florin Burghelea, iar familiei îndurerate să-i dea putere pentru a trece peste această grea suferință. Drum lin printre îngeri, Florin Burghelea! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de pompierii județului Vaslui.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top