Faxnews

Știri interne

Românii care au această monedă în casă pot face bani grei! Se vinde cu 25.000 de euro pe internet

Românii care au această monedă în casă pot face bani grei! Se vinde cu 25.000 de euro pe internet

Românii care au o anumită monedă veche în casă se pot considera loviți de noroc, pentru că pot obține bani grei dacă o vând pe internet.

În prezent, mulți români au în casă diverse bancnote sau monede vechi, însă puțini știu că pot obține bani frumoși dacă le vând pe internet.

Este și cazul unei monede de 20 de lei cu Ștefan cel Mare, din anul 1992, care se vinde în mediul online la prețul de 25.000 de euro.

Colecționarii de bani vechi românești vânează astfel de monede rare, fiind dispuși să ofere sume fabuloase pentru a-și întregi colecția.

Cu toate acestea, polul lui Carol I se impune cu o sumă amețitoare, anume de 100.000 de euro.

Potrivit Academiei Române, moneda din aur din 1868 a fost prima monedă monetară a țării noastre, fiind bătută în doar 200 de exemplare.

“Apariția sa într-o perioadă în care statutul politic de subordonare față de Imperiul Otoman nu permitea baterea unei monede de aur a constituit o surpriză și în același timp un gest abil și temerar al Regelui Carol I de afirmare a politicii sale, orientată către obținerea independenței țării.

Moneda este una dintre cele mai mari rarități din numismatica românească, ea fiind bătută doar în câteva sute de exemplare (cifra cel mai des întâlnită fiind aceea de 200 exemplare). (…)

Mai mult decât atât, raritatea sa este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare.

Ca urmare, valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro”, explică dr. Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române, potrivit click.ro.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top