Faxnews

S-a aflat! Cine l-a ajutat, de fapt, pe Cătălin Cherecheş să fugă din țară

Știri interne

S-a aflat! Cine l-a ajutat, de fapt, pe Cătălin Cherecheş să fugă din țară

S-a aflat! Cine l-a ajutat, de fapt, pe Cătălin Cherecheş să fugă din țară

Cătălin Cherecheş a reușit să fugă din țară! Potrivit informațiilor, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la închisoare, a părăsit România prin Vama Petea, în ziua sentinţei. S-ar fi folosit de identitatea vărului său, cu care seamănă foarte bine, pentru a trece granița.

Primarul din Baia Mare a reușit să fugă din țară folosind o altă identitate. Cătălin Chercheș a trecut granița prin punctul de trecere a frontierei Petea, potrivit anunțului făcut în cursul zilei de azi de reprezentanții Poliției de frontieră, scrie antena3.ro.

Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, prin Vama Petea

Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la închisoare pentru luare de mită, a fugit din țară. Primarul din Baia Mare a trecut granița prin punctul de trecere a frontierei Petea, folosindu-se de identitatea vărului său cu care seamănă foarte bine.

Potrivit informațiilor transmise de sursa menționată anterior, deşi se afla sub control judiciar şi nu avea voie să părăsească teritoriul României, edilul a părăsit ţara cu un taxi, ieri dimineaţă, la ora 07.49.

Șeful Poliţiei de Frontieră, Victor Ivaşcu, a declarat că primarul din Baia Mare a prezentat un act de identitate real la ieşirea din ţară, însă nu al lui, ci cartea de indentitate a vărului său, cu care acesta seamănă foarte bine.

“La ora menționată la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi, și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, acea a pasagerului, aparținea unuei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa.

În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți.

Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”, au declarat astăzi reprezentanții Poliției de frontieră.

Acum, polițistul de frontieră care nu l-a recunoscut pe Cătălin Cherecheş şi l-a lîsat să treacă graniţa, în Ungaria, este cercetat disciplinar.

Ieri, Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională

În cursul zilei de ieri, Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională după ce instanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare cu executare, în urma unei condamnări definitive pentru luare de mită în formă continuată.

Primarul din Baia Mare a fost acuzat că a primit o șpagă în valoare de 70.000 de lei în 2016, având ca scop influențarea anumitor activități, inclusiv în legătură cu un club sportiv de fotbal din oraș.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top