Faxnews

Se caută asistenți sociali în România. Ce salarii oferă statul și unde sunt posturile disponibile

Știri interne

Se caută asistenți sociali în România. Ce salarii oferă statul și unde sunt posturile disponibile

Se caută asistenți sociali în România. Ce salarii oferă statul și unde sunt posturile disponibile

Unul dintre cele mai căutate posturi în ultima perioadă este cel de asistent social, care aduce venituri lunare în media salarială din România. Pe lângă leafă, se mai acordă decontarea transportului, tichete de masă, program flexibil, acces la cursuri şi traininguri.

Ce salariu are în România un asistent social şi care este fişa postului. Un angajat pe poziţia de asistent social are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 800 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Asistenţii sociali lucrează cu persoanele şi familiile vulnerabile pentru a evalua nevoile acestora şi le oferi suport social şi personal.

Prin interviuri şi evaluări, ei pot identifica problemele şi dificultăţile cu care se confruntă şi pot stabili planuri pentru a le adresa, oferind consiliere şi sprijin emoţional dar şi acces la resurse şi servicii pentru a pune în aplicare planuri de acţiune.

Un asistent social poate lucra într-o instituţie publică sau organizaţie neguvernamentală, furnizor de servicii de asistenţă socială, acreditat şi autorizată în România. Angajatorii caută candidaţi cu studii superioare finalizate cu diploma de licenţă, specializarea asistenţă socială şi aviz de exercitare a profesiei de asistent social eliberat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Salariul oferit pentru rol este între 500 şi 800 de euro lunar”, a declarat Ana Vişian, marketing manager BestJobs, citată de Profit.

Pe lângă salariu, asistenii sociali pot avea şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă, precum decontarea transportului, tichete de masă, program flexibil, acces la cursuri şi traininguri.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top