Faxnews

Știri interne

Se închide o mare fabrică din România! Oamenii rămân pe drumuri: „Nu se justifica economic”

Se închide o mare fabrică din România! Oamenii rămân pe drumuri: „Nu se justifica economic”

Recent, compania elvețiană Clariant a revizuit în scădere prognozele anterioare privind profitul pentru întregul an, ca urmare a deciziei sale de a închide fabrica de bioetanol din România și de a restrânge operațiunile în Germania. În curând, 120 de oameni își vor pierde locurile de muncă.

Clariant a anunțat recent că va închide instalația din satul Podari, județul Dolj, ceea ce va conduce la pierderea a 120 de locuri de muncă. În plus, alte 50 de locuri de muncă vor fi reduse operațiunile sale cu biocombustibili și derivate din Germania.

Fabrica din România a fost concepută pentru a transforma 250.000 de tone de paie în etanol celulozic, un produs utilizat în fabricarea detergentelor, a agenților de curățare și a altor produse utilizate în industrie, îngrijire personală și în gospodărie.

Cu toate acestea, fabrica respectivă a înregistrat pierderi din cauza problemelor tehnice, cum ar fi blocajele, care au împiedicat producția să atingă capacitatea maximă.

Clariant a estimat că va avea un impact negativ asupra profitului său operațional din 2023, cuprins între 170 – 200 de milioane de franci, elvețieni din cauza acestei decizii, inclusiv o reducere de 60-90 de milioane de franci elvețieni la profitul brut, fără dobânzi, impozite, depreciere și amortizare.

În urma acestei decizii, Clariant a ajustat în jos estimările privind EBITDA pentru 2023, situându-le între 570-600 de milioane de franci elvețieni.

„Aveam o instalaţie cu o capacitate de 50.000 de tone şi nu am reuşit să o facem să funcţioneze nici măcar aproape de această capacitate. Nu se justifica economic.

Cererea de biocombustibil de a doua generaţie există, partea comercială este foarte atractivă şi rămâne foarte atractivă. Există o cerere puternică, dar am avut probleme tehnice”, a explicat directorul general al Clariant, Conrad Keijzer, relatează agenția de presă Reuters.

„Fabrica de la Podari a înregistrat pierderi de 77 de milioane de franci elveţieni (88,06 milioane de dolari) începând din al treilea trimestru al anului 2022”, a spus, la rândul său, directorul financiar al Clariant, Bill Collins.

O altă fabrică de renume din România, Romanița S.A., și-a încheiat activitatea fix de Ziua Națională. Romanița S.A. din Caracal este una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România.

De Ziua Națională a României, circa 250 de oameni au intrat în șomaj, conform prevederilor legale. În prezent, sunt doar 25 de persoane care vor asigura condițiile necesare de pază, conservare a clădirilor fabricii și conservare a spațiilor interioare.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top