Faxnews

Știri interne

Taloanele de pensii se schimbă radical! Când intră pensiile mărite

Taloanele de pensii se schimbă radical! Când intră pensiile mărite

Taloanele de pensii se schimbă radical! Președintele CNPP, Daniel Baciu, a făcut un anunț extrem de important pentru pensionari, chiar înainte de sărbători.

Taloanele de pensii se schimbă radical! Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat că începând de duminică, se vor tipări taloanele de pensii aferente lunii ianuarie 2024. Acestea includ creșterea valorii punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.032 lei, precum și creșterea indemnizației sociale de la 1.125 lei la 1.281 lei.

„Începând de duminică se tipăresc taloanele de pensii aferente lunii ianuarie 2024 care includ creșterea valorii punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.032 lei și creșterea indemnizației sociale de la 1.125 lei la 1.281 lei.

Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească pensiile majorate.

Vreau să dau asigurări tuturor pensionarilor că există fondurile necesare în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 atât pentru majorarea cu 13,8% din ianuarie, cât și pentru recalcularea prevăzută de noua lege a pensiilor pentru luna septembrie.

Vă doresc tuturor sărbători fericite și liniștite!!”, a scris acesta pe Facebook.

În ultima vreme, au existat îngrijorări privind o eventuală întârziere a pensiilor. Așadar, la rândul său, Ministerul Muncii a publicat pe rețelele de socializare un video în care îi asigură pe români că începând de luna viitoare, vor primi pensiile majorate.

„Se întâmplă chiar acum!”, au scris reprezentanții instituției pe Facebook, într-un video filmat în tipografia unde se tipăresc cupoanele de pensii majorate.

„Cupoanele de pensie, cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineață. Colegii din Casa Națională de Pensii sunt pe poziții. Din ianuarie, pensionarii vor primi banii prin mandat poștal sau pe carduri”, au adăugat ei.

Amintim că recent, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus că noua lege a pensiilor conține un articol clar. Acesta prevede că, începând de acum înainte, în fiecare an, în luna ianuarie, se va efectua o creștere a pensiilor.

Aceasta va fi calculată în concordanță cu rata inflației. La aceasta, se adaugă jumătate din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Simona Bucura Oprescu a mai menționat și că începând cu taloanele de pensie primite după data de 1 septembrie, punctele contributive, cele necontributive și punctele de stabilitate acordate pensionarilor vor fi prezentate în mod detaliat.

Aceasta a asigurat că legea pensiilor este viabilă pentru toți cetățenii români. Ea a confirmat existența resurselor financiare în buget pentru a acoperi cheltuielile cu pensiile. În plus, a subliniat că pensionarii trebuie să știe că, în anul 2024, toate pensiile vor crește. Potrivit precizărilor ministrului, nicio pensie nu va scădea.

În legătură cu punctul zero, care survine în luna ianuarie, trebuie să fie conștienți că noua lege a pensiilor include o dispoziție specifică referitoare la acest moment. Mai multe puteți afla aici.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top