Faxnews

Știri interne

Talonul de pensie se schimbă! Intră în vigoare de la 1 septembrie

Talonul de pensie se schimbă! Intră în vigoare de la 1 septembrie

Talonul de pensie se schimbă! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre schimbări importante din noua lege a pensiilor. Aceasta a dezvăluit și când se vor recalcula acestea.

Se schimbă talonul de pensie! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre schimbări importante din noua lege a pensiilor. Aceasta a dezvăluit și când vor fi emise noile taloane de pensii recalculate.

Oficialul a promis că până la 1 septembrie, toate pensiile românilor vor fi recalculate și începând cu luna septembrie, fiecare român va primi noile taloane de pensie.

„Ca urmare a acestei recalculări veți constata că, inclusiv pentru românii care se află în indemnizația minimă socială, de 1125 de lei acum, vom avea români care vor avea pensii esențial mai mari”, a declarat aceasta la Realitatea PLUS.

Așadar, pensiile vor fi majorate de două ori. O dată pe 1 ianuarie 2024, a doua oară pe 1 septembrie 2024.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu, a anunțat, vineri seară, că, anul viitor, pensiile vor creşte cu 40%. Pe data de 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește cu 13,8%, iar punctul de pensie va crește până la 2.032 lei.

De la 1 septembrie 2023, pensionarii vor primi noile taloane de pensie, cu pensiile recalculate. Atunci, va avea loc o creștere a pensiilor de 40%, în medie.

Potrivit spuselor ei, Guvernul României a fost „foarte chibzuit” și „foarte atent” la sustenabilitate. Toate calculele au fost făcute cu Banca Mondială, în acord cu reformele agreate cu Uniunea Europeană (UE).

În prezent, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) este ocupată cu digitalizarea dosarelor de pensie, care este gata în proporție de 90%. Apoi, va fi realizat softul pentru recalculare, conform legii. De la 1 septembrie 2024, vor fi puse în plată.

În 2024, bărbații care au stagiu complet de cotizare şi o pensie de 2.550 de lei ar putea primi 1.000 lei în plus la pensie. La polul opus, însă, femeile cu pensii de circa 2.800 lei şi cu un stagiu de cotizare de 32 de ani, vor primi doar 800 de lei în plus, relatează Observator.

Anunțul a fost făcut și de premierul Marcel Ciolacu
La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că „pensiile vor crește anul următor de două ori! Prima dată la 1 ianuarie, prin indexarea cu 13,8%, și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform legii.”

„Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același ani. Avem însă o condiție de îndeplinit, să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

De aceea fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare, să trateze cu prioritatea această lege pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Nu aș vrea ca din cauza unor blocaje, mai ales în Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate, sau și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate, cum a fost trecut în PNRR, până în 2070”, a declarat el joi, pe 2 noiembrie.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top