Faxnews

Știri interne

Un bărbat din SUA a luat o bucată de sticlă ca amintire dintr-un parc. Apoi a aflat ce era, de fapt

Un bărbat din SUA a luat o bucată de sticlă ca amintire dintr-un parc. Apoi a aflat ce era, de fapt

Jerry Evans a vizitat pentru prima dată împreună cu iubita sa parcul statal Craterul Diamantelor din Murfreesboro, Arkansas, în primăvara acestui an. La aproximativ 10 minute după ce au ajuns, a zărit ceea ce părea o bucată de sticlă la câțiva metri depărtare, lângă un șanț abia săpat. Deși a pus în buzunar bucata de sticlă în formă de piramidă, nu era sigur dacă era un diamant, a spus Evans.

„Era foarte limpede, dar chiar nu știam despre ce e vorba” a adăugat el.

Craterul Diamantelor, care a devenit parc statal în 1972, este cunoscut ca o sursă de diamante de origine vulcanică, potrivit oficialilor parcului. După ce s-a întors acasă, la aproximativ 400 de kilometri distanță, Evans spune că s-a întrebat dacă micul obiect ar putea fi ceva mai mult decât sticlă, așa că l-a trimis la Institutul Gemologic din America pentru expertiză. Evans a primit răspuns de la institut după câteva săptămâni: era vorba despre un diamant aproape incolor, potrivit comunicatului.

„Când mi-au sunat și mi-au spus că este real, nu mi-a venit să cred!” a spus el.

Evans a contactat apoi parcul în legătură cu descoperirea. Diamantul său a deveni cel mai mare găsit în parc de din 2020. Se întâmplă adesea ca vizitatorii parcului să găsească diamante mici în Craterul Diamantelor. Peste 75.000 de diamante au fost descoperite la Craterul Diamantelor de la începutul anilor 1900.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top