Faxnews

Știri interne

Un nou cutremur, chiar în această dimineață! Anunțul făcut de INFP

Un nou cutremur, chiar în această dimineață! Anunțul făcut de INFP

Cutremur lângă România! Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INFP) a oferit informații despre un seism înregistrat în noaptea de marți spre miercuri. S-a produs la ora 01:35 și a avut magnitudinea de 3,6.

Așadar, un cutremur cu magnitudinea de 3,6 s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, în Ungaria și a fost resimțit și în România, conform informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a avut magnitudinea de 3,6

Cutremurul produs în Ungaria a avut loc la ora 01:35, ora României și a înregistrat o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter, subliniază specialiștii de la INFP. Totodată, a avut loc la adâncimea de 19,3 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37km NV de Bekescsaba, 52km SE de Szolnok, 73km E de Kecskemet, 74km NE de Szeged, 87km NV de Arad, 99km V de Oradea.

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre posibilitatea ca România să fie zguduită de un cutremur major
În altă ordine de idei, Gheorghe Mărmureanu a spus dacă trebuie să ne așteptăm la un seism de proporții, mai ales în contextul ultimelor mișcări ale pământului înregistrate atât la noi în țară cât și Turcia.

Cunoscutul seismolog a vorbit despre seismul din zona Olteniei care a avut loc ieri și care a fost de 4,5 grade pe scara Richter. Despre acest subiect, Gheorghe Mărmureanu a ținut să liniștească populația din zona Olteniei.

„Nu urmează ceva mai rău în zona Gorj, nu facem prostii de-astea! Nu au cum să fie cutremure foarte mari, de 6 sau de 7 grade pe scara Richter, ca în Vrancea. Treaba asta cu zona Olteniei a început, în urmă cu vreo 20 de ani. Acolo e ceva aparte, într-adevăr, dar nimic grav. Oamenii s-au speriat, firește, din cauză că nu sunt obișnuiți cu seismele, ca cei din zona Vrancea”, a comentat Mărmureanu pentru Playtech Știri.

Întrebat dacă există vreo legătură există între cutremurele din Turcia și cele din România, Gheorghe Mărmureanu a ținut să ofere un răspuns categoric.

„Atenție! Cutremurele din Turcia nu au absolut nicio legătură cu cele din Oltenia, cu cele din România, în general”, a răspuns seismologul.

El a menționat că s-a ocupat de cutremurele din Turcia vreme 16 ani, explicând că acestea nu afectează țara noastră. Potrivit lui Mărmureanu, după ce străbat cam toată Turcia, undele seismice ajung la Istanbul, după care o virează la stânga, spre Africa, ajungând până la Oceanul Atlantic.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top