Faxnews

Anunț de la Guvern! Ce primesc românii care fac economie la curentul electric

Știri interne

Veste bună pentru toți beneficiarii cardurilor de alimente și voucherelor pentru energie! Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Veste bună pentru toți beneficiarii cardurilor de alimente și voucherelor pentru energie! Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Vești bune pentru românii care beneficiază de cardurile pentru alimente dar și de voucherele pentru încălzire.

Potrivit liderului PNL, Nicolae Ciucă, ambele măsuri de ajutor de la stat ar putea fi extinse și susținute din bani europeni.

”Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Există unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie dați de la bugetul de stat.

Sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 (cele doua transe de cate 700 de lei) și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024”, a explicat Nicolae Ciucă, potrivit știripesurse.ro.

Și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat, joi, că perioada de valabilitate a cardurilor de energie va fi prelungită.

”O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a scris ministrul.

Continue Reading

Mai multe Știri interne

To Top