Economic
TAROM are 129 de șefi și inclusiv o șefă la xerox. Furtul cauza pierderilor companiei
TAROM are 129 de șefi, șefă la xerox, iar căpușele companiei sunt proprii angajați.
TAROM se află de mai bine de 10 ani pe pierderi și continuă și un anul finciar 2020 să fie tot pe pierdere, acum motivată din cauza situației mondiale. Problememe nu sunt încă de acum și nici doar din cauza prostului manangement al instituției. Angajații au și ei o mare contribuție în pierderile TAROM, se fură ca-n codru.
COMPLETARE: În compania TAROM sunt angajați dedicați care nu fură, care-și fac meseria din pasiune și dragoste pentru compania națională. Articolul nu se referă la toți, ci din păcate la o mare majoritate.
Angajații TAROM fură produsele de catering destinate pasagerilor
Fiecare zbor are alocate produse de catering, sucuri, mancare pentru zborul dus și întors. La ieșirea din tură însoțitorii de zbori, împreună cu șefii de cabină își indesau gențile unde ar fi trebui să aibă manualele de zbor și eventual o uniforma de schimb cu produse.
Sucuri, sandwichuri, servețele de unică folosință, role de hârtie, chiar și pahare, pliculețe de zahar sau hârtie igienică. Inclusiv băuturi alcoolice, cum ar fi vinul, berea și alte produse de acest gen disponibile la bord.
Contactat de unul din însoțitorii de bord, acesta a explicat că luat produsele acasă pentru că oricum acestea erau plătite de pasageri în prețul biletului.
Contactați de faxnews.ro, reprezentații firmei de catering au declarat ca produsele neperisabile și nedesigilate se întorceau în depozite și erau repartizate pe alte zboruri.
Angajatul TAROM, însoțitor de zbor spune liniștit că furturile făcute de cabin crew nu sunt gaurele mari din bugetele TAROM. Parțial adevărat, dar tot furt se numeste și tot complot cu cei care ar fi trebui să verifice bagajele însoțitorilor de zbor la întoarcere a fost.
Șefa de la fax / xerox în TAROM chiar există
La xeroxul companiei TAROM din sediul central, există o persoană care este șefă pe xeroxul, fax-ul și imprimanta companiei. Doar cu parola acesteia se poate tipări ceva și evident, doamna cu funcție înală are și îndemnizație de conducere.
129 de șefi, care au 129 de secretare și 129 de asistente. Care desigur încasează salarii de minim 3000 de lei și sporurile aferente.
Angajați în funcții mai importante precum cei de la OCC, care sunt reponsabili de tot ce înseamnă un zbor de la programarea lui, la programul de zbor și alimentarea cu kerosen, primesc salariu de 3000 de lei, fară sporuri.
Ancheta TAROM a dezvălui că divizia tehnică fură piese
O ancheta TAROM a dezvăluit că mecanicii TAROM vindeau piese pe sub mână altor companii, la prețuri sub prețul pieței și ilegal.
Zeci de anchete, zeci de controale, nici o măsură. Compania TAROM urmează să disponibilizeze 800 de angajați din 900, 100 au plecat voluntar.
Salariile compensatorii sunt în medie de minim 5 salarii brute per angajat, prin urmare costurile disponibilizărilor vor fi enorme.
TAROM nu mai are un birou de presă
Dacă în 2019 Alina Picu de la TAROM răspundea jurnaliștilor la întrebări și intervenea rapid când apăreau știri, din 2020 nu mai există din nou un birou de presă.
Magia a funcționat 6 luni când doamna Picu a încercat să facă față anilor întregi în care TAROM o avea pe Georgeta Dinu care comunica, doar când „avea chef” și atunci discuta cu presa.
TAROM are cei mai mari dușmani în companie, proprii angajați care nu vor să renunțe la funcții și nici la salarii și așteaptă să fie dați afară pentru a încasa sume enorme din salariile compesatorii.
otej dbhgtf
1 februarie 2021 at 19:13
Daca se fura se poate pedepsi !Exemplu Dragniiiiia si oricine se opune sistemului!Insa nu cred ca face parte din campania de a vinde tot si pe nimic din ce a mai ramas a statului roman! Articolul este pur si simplu intamplator!
Marioara Detesan
1 februarie 2021 at 20:19
Cine sa-i prindă? CIne? Sunt angajați corecț care-și fac munca impecabili și tocmai ei au de suferi de pe urma celor care fură.
Nu pot da nume
1 februarie 2021 at 20:04
Totul este perfect adevărat. Trist dar adevărat. Am 36 de ani de munca în cadrul Companiei. Dacă ziariștii ar ști cât sa furat și se fura incontinuare ar avea reportaje de făcut încă 20 de ani de acum înainte. Se fura în toate serviciile Companiei. Dar totul este tacit. Ce este mai grav, oamenii foarte bine pregătiți, au plecat sau au ieșit la pensie. 80% din actualii salariați sunt sub medie. Concluziile le trage fiecare.
John Smith
1 februarie 2021 at 21:00
Doamna reporter, sunt curios cu cat ati fost platita pentru articolul asta si de cine? Dumneavoadtra nu luati in calcul ca TAROM plateste catre firma de catering produsele de 4-5 ori mai scump. Daca raman dupa cursa, faptul ca se ia o sticla de suc platita, repet de 4-5 ori valoarea sa, se mai poate numi furt ? De ce nu faceti reportaje cum politicul a vandut sloturile pt cursele profitabile ( Ex cursele IAS-LTN ), cand un anumit ministru care dormea pe bancheta din spate a masinii a fost intrebat de Sindicatul TAROM printr-o scrisoare deschisa, nu a scos nici un cuvant. De ce nu faceti reportaje despre cat platea chirie TAROM-ul catre CNAB pt spatiul de la ,,Sosiri,, atentie, tot o Companie de Stat, unde salariatii luau prime si de 10 000 lei. Cati ani a stat CNAB-ul pe ,,spinarea,, TAROM inainte de Revolutie ? Sau de ce TAROM plateste cele mai mari preturi la carburant ? Uitati D-na reporter, ceva subiecte care merita abordate. …sau, e mai usor sa scrieti articole de genul asta ca deh, guvernul asta se pregateste sa vanda Compania, asa cum vrea sa vanda tot. Sunt curios daca aveti ,,coloana vertebrala,, si abordati si aceste subiecte.
Maria-Magdalena
2 februarie 2021 at 15:41
Dar Tarom fura banii pt călătoriile anulate datorită Covid 19. Doamna Mihaela Mândru, in 25 August 2020 m-a asigurat s-a procesat rambursarea biletelor in regimul de rezervări, urmând a fi creditata cartea de credit cu care s-a achitat. A precizat ca se va face cu intârziere, cca 90 de zile lucrătoare. Câte zile lucrătoare sunt din 25 August, pana in 2 Februarie?
Dacă la prima solicitare am primit un răspuns , ulterior nimeni nu se mai deranjează .
Asta cum se numește?
Furt?
Direcționarea călătorilor către alte companii de transport, către alte situri care le vând si călătoriile lor.
Urma sa venim pe Otopeni un grup. Unii au achiziționat bilatele pe edrems si au fost rambursați in 3 zile, numai eu românca patrioată am cumpărat direct de la Tarom si mai scump si f păcălită.
Mihăiță sipica
2 februarie 2021 at 16:44
“domnul” John Smith nu este decât un escroc de pe la Tarom…românul când este prins incepe sa spună că furtul lui nu echivalează cu al politicienilor etc….cel mai murdar aeroport ..cele mai proste servicii le găsești pe Otopeni..o națiune condusă de niste escroci cățărați in funcții la stat care arata public o moralitate ieșită din comun…😂😂 Când ei “saracii” sunt doar niste ESCROCI!!!
Ana
3 februarie 2021 at 10:49
Am călătorit și cu alte companii . In momentul când ultimul pasager a ieșit și iese și. personalul de zbor , intră cei care fac curățenie , dar ei sunt încuiați înăuntru și abia când termină curățenia sunt lăsați sa iasă , verificați . Nu se fură nimic , absolut . Cred ca peste tot unde este proprietar statul se fură . Păcat de cei care-și respectă locul de munca . Firma o sa falimenteze . Așa s-a întâmplat și in Italia .
Julian Draig
4 februarie 2021 at 18:47
Am citit pana aici pentru ca in mare imi dau seama ca se fura ca-n codru insa m-a lasat rece virgula pusa in loc de punct si virgula care trebuia : Angajații au și ei o mare contribuție în pierderile TAROM; se fură ca-n codru.