Lucian Mîndruță primește replica de la un polițist pe tema creșterii salariilor

Știri interne

Lucian Mîndruță primește replica de la un polițist pe tema creșterii salariilor

Un politist ii da replica lui Lucian Mîndruță pe tema creșterii salariilor.

Lucian Mîndruță a făcut câteva comentarii pe tema creșterii salariilor din poliție, opinie care a atras sute de reacții și comentarii. Jurnalistul a primit și câteva mesaje printre care se numără și un mesaj i-a atras atenția.

Un politist în răspunde lui Mândruță pe tema creșterii salariilor

Lucian Mîndruță a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj primit de la un Ofiter din Poliție, care explică pe ințelesul tuturor care este situația de fapt în ceea ce privește creșterea salariilor din poliție și de ce colegii săi protestează.

Mesajul primit de jurnalist a fost după ce acesta a postat ce apare în fotografia de mai jos.

Lucian Mîndruță primește o replică în urma unui comentariu pe tema salariilor din poliție
Lucian Mîndruță primește o replică în urma unui comentariu pe tema salariilor din poliție. Foto captura Facebook Lucian Mîndruță

Iată mesajul primit de Mîndruță:

„Salut, LucianÎți scriu un mesaj lung, în speranța că vei avea timp să citești. Îți scriu tocmai pentru că te urmăresc de mulți ani și știu că mereu ai vrut să expui adevărul și să fii împarțial.

Am văzut că ai scris despre protestul polițiștilor.Sunt câteva aspecte pe care jurnaliștii nu le știu sau le omit intenționat.

Salariile polițiștilor (spre deosebire de ale magistraților, parlamentarilor, medicilor, profesorilor etc.) sunt înghețate la indicatorii din 2009.Eu (ofițer de poliție) am avut mai bine de un an norma de hrană mai mare decât salariul. (aveam norma de hrană 1000 lei și salariul 800).

Un subofițer tânăr avea mai puțin decât mine.La majoritatea polițiștilor, salariul (acela pe care îl treci pe adeverință când iei credit de la bancă) este sub minimul pe economie.

Ca să se ajungă la minimul pe economie, Direcția Generală Financiară a inventat ideea de “sume compensatorii”, deși legea nu prevede acest aspect. Aceste sume compensatorii sunt un fel de ajutor social.

În prezent, mai mult de 40% din veniturile polițiștilor sunt sporuri, pentru că Guvernul nu vrea să avem un salariu fix, ușor de calculat. Și noi ne dorim să dispară sporurile astea care, atunci când sunt enumerate, fac să pară că secăm țara de resurse.

Când iei un credit, banca nu ține cont de sporuri, iar norma de hrană e luată în considerare 50%. Cu greu m-am încadrat să iau împreună cu soția un apartament cu 2 camere (33.500€) cu credit “prima casă”.

Formula de calcul a salariului polițiștilor e atât de complicată, încât nici cei de la financiar nu știu să o explice cu pixul pe hârtie. Sunt peste 10 legi coroborate.În urmă cu 2 ani, s-a votat legea salarizării, care urma să repare din inechități. Se stabiliseră criterii clare de calcul.

Toți, inclusiv PNL au votat-o. Unii ar fi trebuit să încaseze niște diferențe de 25% în fiecare an, timp de 4 ani, pentru a ajunge la nivelul considerat corect. Concret, în cazul meu, diferențele erau de 500 lei net în fiecare an, timp de 4 ani.Am avut și colegi care nu au încasat nicio diferență, pentru că ei deja aveau salariul la un anumit nivel.

În acest moment, sunt diferențe și de 2000 de lei între 2 polițiști care desfășoară exact aceeași activitate, în aceleași condiții.În acest moment avem femei de serviciu cu salariu aproape cât al unor ofițeri superiori, absolvenți de masterat.Sindicaliștii se exprimă prost.

Protestele nu sunt pentru măriri, ci pentru eliminarea acestor inechități frustrante.Nu în ultimul rând, trebuie să vorbesc și despre celebrul îndemn al multora de pe Facebook: “Dacă nu îți convine, mergi la privat”.

Statutul polițistului nu îmi permite să am al doilea job, la privat.-Statutul polițistului nu îmi permite să am o firmă.

Cine angajează la privat un om cu mulți ani de experiență în întocmirea de dosare penale?Am mulți colegi care au plecat.

Acum sunt polițiști în Canada, în UK și nu numai. Mă gândesc și eu să plec în Canada, dar la un moment dat, tu sau cineva drag ție sau cineva drag mie va avea nevoie să răspundă un om competent la 112.

Iar cei competenți vor fi plecați de mult în Canada. Vor rămâne doar ceilalți, cei care se duc la serviciu să aibă de unde pleca.

Si încă ceva. m-am retras din sindicat, după ce am constatat că sindicaliștii au propria lor agendă.Dacă ai citit tot, îți mulțumesc.” a fost mesajul primit de Lucian Mândruță

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top