Circulația pe Autostrada A1 va fi închisă joi. Probleme la zidul de sprijin de pe A10 Sebeș-Turda
Sursa foto: Digi24

Știri interne

Circulația pe Autostrada A1 va fi închisă joi. Probleme la zidul de sprijin de pe A10 Sebeș-Turda

Circulația de pe A1 vafi redirecționată către DN1 și DN7. Tronsonul doi al A10 are probleme.

Cei care au urmează să meargă pe ruta Cunța – Sebeș trebuie să ia în calcul închiderea autostrăzii. Circulația rutieră pe Autostrada A1 va fi închisă joi timp de 12 ore. Decizia s-a luat pentru a putea efectua lucrările în siguranță și pentru a nu îngreuna circulația. Cei care aveau de gând să folosească respectivul tronson vor fi direcționați pe ruta DN1 și DN7. În cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea activităților circulația nu va fi restricționată, iar data lucrărilor va fi reprogramată.

Cei 24 de kilometrii din tronsonul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda se confruntă cu câteva probleme. Soluția tehnică nu a fost încă aprobată, așa că nu se știe deocamdată cât vor dura lucrările pentru stabilizarea terenului.

Circulația pe Autostrada A1 va fi închisă joi. Se va circula pe DN1 și DN7

Autostrada A1 va fi închisă joi pentru 12 ore. Nodul rutier Cunța și nodul rutier Sebeș – Vest (Vințișoara) nu se fa putea folosi în intervalul orar 07:00 – 19:00. Decizia a fost luată din cazua lurcrărilor la pasajul care face conexiunea între A10 (Sebeș – Turda) și A1. Constructorul lotului 1 a transmis lista cu lucrările care vor fi efectuate în zonă.

Impresa Pizzarotti & C. S.p.A., cei care se ocupă de lucrări au anunțat ca se va turna placa de suprabetonare pentru structura PN3B -Pasaj pe breteaua 3 peste A1. Aceasta face conexiunea între între Autostrăzile A10 și A1, sens de mers Turda-Sibiu. Tot atunci se vor instala structuri metalice tip portal și dispozitive aferente VMS-urilor noi pe A1 la km 307+100 și la km 312+410. De asemena, constructorii vor instala și panouri de semnalizare verticală noi pe A1 la km 307+580 și la km 311+800.

Probleme la zidul de sprijin de pe A10 Sebeș-Turda

„Pentru a putea executa lucrările mai sus menţionate în deplină siguranţă atât pentru personalul şantierului cât și pentru participanţii la trafic, în data de 25.03.2021 circulaţia rutieră pe Autostrada A1 se va închide între Nodul Rutier Cunța și Nodul Rutier Sebeş Vest (Vințișoara) iar traficul se va desfăşura deviat pe DN1 (E81) și pe DN7 (E68)” se arată în comunicarea companiei.

Închiderea circulaţiei pe Autostrada A1 și devierea traficului rutier pe DN 1 și DN 7 se face în baza avizului comun CNAIR și IGPR Direcţia Rutieră. După ora 19 traficul va fi reluat în condiții normale pe autostradă.

Probleme la zidul de sprijin de pe A10 Sebeș-Turda

Tronsonul doi Sebeș – Turda al autostrăzii A10 este pus sub semnul întrebării. Cei 24 de kilometrii care trebuiau să facă legărura între cele două localități întâmpină probleme tehnice.

Recent, ministrul Cătălin Drulă a anunţat că lotul ar urma să fie gata în luna august 2021. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care monitorizează proiectul, susţin însă că finalizarea proiectului este ameninţat de inflitraţiile de apă care există în zona Oiejdea. Din cauza acestei situaţii, zidul de sprijin deja executat se mişcă. Soluția tehnică propice nu a fost încă aprobată, iar asta poate mofica termenul de finalizare al lucrărilor.

„Alunecarea acolo angrenează pilonii care sunt deja foraţi. Zidul de sprijin care este deja executat se mişcă. Nu se mişcă cu tot cu aliniamentul autostrăzii. Se ştia că e o zonă cu probleme, dar nu se ştia la modul detaliat cât de grave sunt problemele respective şi cam care ar fi soluţia astfel încât să ţină din prima., a declarat Ionuţ Ciurea, preşedintele API, pentru Digi24.

Cei 24 de kilometri dintre Sântimbru şi Aiud sunt singurul tronson lipsă pentru ca şoferii să poată circula doar pe autostrada de la Sibiu la Cluj-Napoca. Loturi 3 şi 4 au fost date în trafic în toamana anului 2018, iar lotul 1 a fost deschis parţial în 3 decembrie 2020.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top